Najpopularniji dizajni kuća od 7 do 9 m sa potkrovljem

Među velikim brojem opcija za privatne seoske kuće, najčešće možete pronaći zgrade sa potkrovljem. Jedan od glavnih razloga ove popularnosti je povećanje životnog prostora uz minimalne troškove.

Посебности

Prilikom izgradnje potkrovlja, mora se zapamtiti da bi trebalo da ima najmanju moguću težinu. Najčešće se savetuje da ova prostorija bude čvrsta, bez pregrada. Ако су преграде неопходне за отелотворење ваших идеја, онда је најбоље да их направите од гипсаних плоча - овај материјал је довољно јак, а веома лаган. Takođe je potrebno uzeti u obzir težinu krova, nameštaja i unutrašnje dekoracije. Ova težina može uticati na integritet zidova i temelja.

Nove prostorije će morati da budu hidroizolovane. Još jedna važna tačka su prozori, teško ih je montirati, ali gotov rezultat će biti jednostavno neverovatan.

Kuće u potkrovlju imaju niz objektivnih prednosti:

 • Ušteda novca na građevinskom materijalu.
 • Ušteda vremena na građevinskim i instalaterskim radovima.
 • Добро осмишљен простор у поткровљу може скоро удвостручити површину куће.
 • Jednostavnost u sprovođenju komunikacija u novom stambenom delu - dovoljno ih je protegnuti od prvog sprata.
 • Smanjen gubitak toplote kroz krov.
 • Ako se posao izvede pravilno, nema potrebe za iseljenjem stanara - oni mogu bezbedno da nastave da žive na prvom spratu.
 • Могућност да опремите нову собу не само као стамбену, тамо можете организовати простор за рекреацију, собу за билијар или радни простор са радионицом.
 • Mogućnost realizacije sopstvenih kreativnih ideja u viziji uređenja ove sobe. Neobični oblici mogu vam dati neke kreativne ideje.

Međutim, takve zgrade imaju i neke nedostatke:

 • Непоштовање грађевинских технологија може довести до неправилног преноса топлоте у целој кући.
 • Nepravilan izbor materijala može dovesti do visoke vlažnosti i smrzavanja zimi.
 • Visoka cena ugradnje krovnih prozora zbog složenog rada.
 • Ako zimi ima prozora, prirodno osvetljenje može biti narušeno zbog snega.

Projekti

Jedan od najpopularnijih projekata za kuću sa potkrovljem je struktura dimenzija 7 do 9 metara. Ako je takva kuća jednospratna, onda se može koristiti i kao letnja vikendica i kao stan za nekoliko ljudi. Uz dodatni stambeni prostor u potkrovlju, ceo objekat se može posmatrati kao veliki i kompletan dom za porodicu sa velikim brojem ljudi.

Kuća ima 7x9 kv. m sa potkrovljem, ukupna površina može dostići 100 kvadratnih metara. m. Ova oblast mora obavezno da sadrži dve ili tri spavaće sobe (u zavisnosti od broja ljudi), dnevni boravak, kuhinju, kupatilo sa toaletom i ulazni hol.

Prilikom odabira rasporeda kuće od 7 do 9 m sa potkrovljem, morate zapamtiti:

 • Препоручљиво је да све спаваће собе, као и дечије собе, поставите на спрат - то ће ваш одмор учинити потпуним и пријатнијим.
 • Kuhinja, kao i hodnik, mora biti opremljena u prizemlju. Postoji ogroman broj opcija za njihovo kombinovanje.
 • Kupatilo i toalet treba da budu u prizemlju. Za udobnost ili u kući sa velikom porodicom, možete napraviti dodatno kupatilo na drugom spratu.
 • Stepenište ne bi trebalo da narušava integritet prostora ni na prvom ni na drugom spratu. Требало би да се органски интегрише у унутрашњост.
 • Visina plafona mora biti najmanje 240 cm.

Često, kada gradite novu kuću sa potkrovljem umesto potkrovlja, mnogo je lakše razmišljati o lokaciji elemenata kao što su balkon ili veranda. U već naseljenoj kući biće teško "završiti izgradnju".Takođe, tokom izgradnje moguće je kombinovati kuću sa garažom - tada se površina sobe na drugom spratu može povećati.

Прелепи примери

Постоји огроман број кућа за стални боравак са поткровљем. Такве конструкције могу се градити од било ког материјала: цигле, блокова, дрвета.

Jedan od najjednostavnijih i najčešćih primera kuće 7k9 sa potkrovljem prikazan je na dijagramima. U prizemlju se nalazi kuhinja, dnevni boravak, kupatilo, kupatilo i hodnik. Istovremeno, postoji i prolazni hodnik sa stepeništem koje vodi na drugi sprat. Ovakvim rasporedom prostorija dve spavaće sobe biće smeštene na drugom spratu. Ово је веома згодна опција за малу породицу - једна спаваћа соба је дизајнирана за родитеље, друга соба је дизајнирана као расадник.

Druga popularna verzija kuće od 7 do 9 m sa potkrovljem je u potpunosti izgrađena od drveta. Ima zakrivljeno stepenište za drugi sprat. Na prvom se nalazi ulazni hol, kupatilo, kuhinja u kombinaciji sa hodnikom, soba za rekreaciju i privatna kancelarija. Drugi sprat ima tri spavaće sobe. Ova opcija je savršena za porodicu od 4-5 ljudi.

Zbog jednostavnosti rešenja i male površine same strukture, ove opcije su najpopularnije. Zbog prisustva velikog broja prostorija, u svakoj od njih možete pokazati sopstvena dizajnerska rešenja prilikom ukrašavanja enterijera.

Куће од 7 до 9 м добијају популарност. Potkrovlje vam u velikoj meri omogućava da povećate površinu stambenog prostora, dok sami možete urediti sobe kako želite.

Pogledajte ispod za više detalja.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj