Sve o visokotehnološkim vikendicama

Sadržaj
 1. Posebnosti
 2. Projekti
 3. Дизајн
 4. Prelepi primeri

Visokotehnološka vikendica je multifunkcionalna kuća, čiji je dizajn apsorbovao fantazije naučno-fantastičnih ideja. Karakteristike kuće omogućavaju vam da odstupite od tradicionalnih osnova. Projekti vikendica vešto kombinuju najnovija naučna dostignuća arhitekture i diskretan dizajn u svom dizajnu. U ovom članku ćemo razmotriti sve o visokotehnološkim vikendicama.

Posebnosti

Eksterijerne karakteristike visokotehnoloških vikendica uspešno kombinuju jasne moderne forme sa elegantnom svestranošću. Takva kuća postaje izbor uspešnih ljudi koji pronalaze udobnost za sebe u projektima lišenim arhitektonskih viškova. Glavne karakteristike visokotehnoloških kuća su sledeće:

 • ekscentričnost - stil je moderan i tek se razvija na tržištu nekretnina; popularnost stila značajno premašuje njegovo širenje u projektima, stoga gotove strukture zadivljuju svojim jednostavnim, ali istovremeno gracioznim granicama i privlače pogled;
 • jasni geometrijski oblici - visokotehnološka arhitektura se odlikuje strogim pravougaonim i kubičnim karakteristikama, među kojima nema dekorativnih viškova; uprkos tome, opšti izgled projekata uvek izgleda veoma impresivno i elegantno;
 • равни кров - ovo je multifunkcionalni raspored kuće, u kojem ravni krov može značajno da viri izvan granica glavne zgrade i služi kao dodatno mesto opremljeno za rekreaciju, najčešće terasa;
 • prisustvo staklenih i ogledalskih površina - ovo je još jedna glavna karakteristika vikendica, koja nije samo dekorativna, već i praktična; prozori u takvim projektima su uvek veoma široki, što omogućava dovoljnu količinu dnevne svetlosti da prodre u kuću i vizuelno poveća prostor prostorija;
 • minimalizam - ograničen broj arhitektonskih tehnika, raznovrsnih materijala i dekorativnih alata koji se koriste u planiranju projekta, omogućiće postizanje modernog izgleda vikendice.

Važno! Visokotehnološki projekti se kreiraju korišćenjem visokotehnoloških alata i programa, pa su često povezani sa popularnim sistemom „pametne kuće“.

Projekti

Moderne vikendice imaju jednostavan, ergonomski izgled u kombinaciji sa visokim stepenom funkcionalnosti i ekonomičnosti. Projekti su osmišljeni tako da se postigne geometrijska ravnoteža. Najčešće su raspoređeni po simetriji ili, zahvaljujući ravnom krovu, po izgledu liče na nekoliko kutija koje su presavijene u jednu složenu strukturu. Prilikom izgradnje najčešće se koriste sledeći materijali:

 • метал;
 • армирани бетон;
 • ojačano staklo;
 • blokovi od pene;
 • prirodni kamen.

Manje često, vikendice uključuju elemente od cigle i drveta. Tipično, visokotehnološki projekti se odlikuju ravnim krovom i panoramskim prozorima od plafona do poda, ali postoje opcije sa klasičnim zabatnim krovom. Poželjno je koristiti staklene ili polikarbonatne krpe kao unutrašnje pregrade za zoniranje. Svaki deo kuće treba da bude funkcionalan i da sadrži praktične prednosti. Zloupotreba arhitektonskog dekora je neprihvatljiva - vrsta vikendice mora biti jasno osmišljena.

Dakle, otvoreni deo ravnog krova ili trema često se pretvara u dodatno mesto za opuštanje i opremljeno nameštajem.

Дизајн

Glavni zahtevi visokotehnoloških projekata su poštovanje tačnih jasnih linija u projektu, kao i kombinacija lagane suzdržane palete boja. Sve ovo stvara određeni efekat minimalizma u kombinaciji sa poslovnom elegancijom. Najčešće se enterijer radi u stilu potkrovlja. A inovativne metode omogućavaju ispravnu integraciju visokih tehnologija u poboljšanje doma i čine ga visokotehnološkim i multifunkcionalnim u radu.

Elementi od stakla i ogledala u kombinaciji sa različitim izvorima osvetljenja omogućavaju vam da vizuelno povećate prostor prostorije, a da mu ne uskratite osećaj udobnosti. Prilikom ukrašavanja fasada, po pravilu se koriste skupi materijali, tako da dizajn kuće ne izgleda previše jednostavno.

Drveni elementi u kombinaciji sa metalom ili betonom čine fasadu življom i udobnijom.

Prelepi primeri

Klasična verzija visokotehnološke vikendice, koja uspešno kombinuje minimalizam i eleganciju. Kuća ima jednostavnu strukturu, ali izgleda prilično impresivno. Veliki panoramski prozori pružaju dodatno osvetljenje prostorijama kuće, a ravan krov izdvaja zgradu od tradicionalnih opcija.

Jasne linije i kompetentna podela funkcionalnih područja čine dekoraciju doma praktičnom i istovremeno udobnom.

   Trem-terasa i otvoreni panoramski prostor ka dvorištu čine prostor vizuelno većim i omogućavaju postizanje željenog efekta modernosti koncepta.

   Pregled visokotehnološke kuće u videu ispod.

   нема коментара

   Komentar je uspešno poslat.

   Кухиња

   Спаваћа соба

   Nameštaj