Sve o visokotehnološkim jednospratnim kućama

Sadržaj
 1. Posebnosti
 2. Projekti
 3. Materijali (uredi)
 4. Дизајн
 5. Prelepi primeri

Visokotehnološki stil je savršena kombinacija lepote sa praktičnošću i funkcionalnošću. Kuće izgrađene u ovom pravcu izgledaju moderno i futuristički, odlikuju se neverovatnim geometrijskim oblicima koji ih izdvajaju od uobičajenih zgrada. Najčešće, visokotehnološki se koriste u izgradnji jednospratnih vikendica. U ovom članku ćemo razmotriti sve o visokotehnološkim jednospratnim kućama.

Posebnosti

Oblik visokotehnoloških jednospratnih kuća podseća na kocku, čije jasne granice stvaraju osećaj sigurnosti i udobnosti. Na izgradnju ovakvih objekata troši se više novca i vremena, ali se sve to isplati visokim komforom, energetskom efikasnošću i funkcionalnošću. Visokotehnološke kuće obično biraju ambiciozni i aktivni ljudi koji vole da se okruže svim novim. Glavne karakteristike zgrada u ovom stilu uključuju sledeće:

 • prisustvo ravnog krova sa blagim uglom nagiba;
 • puno panoramskih prozora i prirodnog svetla;
 • stroge linije u dizajnu i minimum zaobljenosti;
 • prisustvo kolona.

U dekoraciji kuća preovlađuje paleta crne, crvene, žute, bež, bele i sive boje. Za oblaganje fasada koristi se samo veštački materijal, ali prirodni kamen i drvo treba da budu prisutni na minimumu. Prilikom ukrašavanja kuća posebna pažnja se posvećuje osvetljenju, postavlja se po celom perimetru zgrade. Što se tiče visokotehnološkog enterijera, on takođe ima svoje karakteristike, i to:

 • završna obrada površine se vrši gipsom;
 • visoki plafoni i panoramsko osvetljenje;
 • prisustvo stepenica, velikih akvarijuma i kamina;
 • maksimalno otvoren prostor, bez pregrada (zoniranje se vrši pomoću nameštaja ili dekoracije).

U unutrašnjosti kuća, dekor se ne ističe na opštoj pozadini teksturom i svetlim bojama. Da bi se naglasio stil, kuća mora biti opremljena sistemom Smart Home, ugrađenim kućnim aparatima i modernom elektronikom.

Projekti

Prilikom projektovanja malih jednospratnih visokotehnoloških kuća, obično uključuju kuhinju, predsoblje, prostrani dnevni boravak, kotlarnicu, ulazni hol i tuš kabinu. Ponekad projekti pružaju dodatni prostor za uređenje ostave ili garderobe. Za kuće sa ravnim krovom sa samo 1 spratom, možete dodati i verandu.

Veoma su popularni dizajni kuća površine do 100 kvadratnih metara. m sa garažom. Raspored im je klasičan: dnevni boravak, spavaća soba, kupatilo, kupatilo, kuhinja i garderoba.

Ako površina prigradskog područja dozvoljava (preko 150 kvadratnih metara), onda plan izgradnje može uključivati ​​potkrovlje.

Materijali (uredi)

Uprkos činjenici da se visokotehnološke jednospratne kuće odlikuju neobičnim spoljašnjim oblicima, u njihovoj izgradnji se koriste najčešći materijali. Za izgradnju tako modernih zgrada obično se koriste sledeća rešenja:

 • penasti beton (najpovoljniji materijal, ali zahteva dekorativnu završnu obradu);
 • keramički blokovi od gaziranog betona (veoma su izdržljivi, pogodni za polaganje, jeftini su i imaju nisku toplotnu provodljivost);
 • cigla (pouzdan i izdržljiv materijal).

Postoje i drvene kuće (od bara), savršeno se uklapaju u pejzažni dizajn lokacije i harmonično se kombinuju sa drugim zgradama. Jednospratne kuće mogu se podići od drveta metodom okvira.

Glavna karakteristika visokotehnoloških kuća je prisustvo neobičnog krova. Potpuno je ravan i ima blagi nagib, pa se za postavljanje ovakvih krovova koriste PVC membrane.

Pošto su visokotehnološke jednospratne kuće lagane, postavljaju se na ojačanu podlogu ili stubnu osnovu. Ovo dodatno zahteva kupovinu stubova i betona.

Дизајн

Hi-tech karakteriše maksimalna funkcionalnost, tako da dizajn prostorija treba da bude ne samo stilski, već i bez svih nepotrebnih stvari. U unutrašnjosti prostorija postoji strogo zoniranje. Dekoracija se vrši ogledalom, staklom i plastikom. Glavna karakteristika dizajna je prisustvo obilne svetlosti, u svakoj prostoriji je uređena drugačije.

 • Дневна соба. Dekoracija je predstavljena kombinacijom modernih i tradicionalnih materijala: plastika je upotpunjena kamenom, staklom i metalom. Teksture od cigle i betona su veoma popularne, a na njegovoj pozadini nameštaj strogih oblika izgleda prelepo, sa jednostavnim fasadama i otvorenom teksturom. Kao tapacirani nameštaj biraju se udobne sofe sa kožnim presvlakama. U unutrašnjosti mora biti prisutan plastični ili stakleni sto za kafu.
 • Kupatilo. Zidovi u ovoj prostoriji su ukrašeni velikim monohromatskim pločicama. U zavisnosti od površine prostorije, možete odabrati i svetle i tamne tonove obloge. Kombinacija sive sa bež i belim bojama izgleda lepo u dizajnu. Često u visokotehnološkom enterijeru možete pronaći obloge od prirodnog drveta. Da bi se dekor povoljno naglasio, koristi se pozadinsko osvetljenje na zidovima i plafonu. Vodovod se bira u metalnim nijansama.
 • Спаваћа соба. Ove sobe se odlikuju svojom ergonomijom, površinska obrada u njima se vrši prirodnim materijalima. Pod je najčešće laminat ili parket pastelnih nijansi. Da bi se stvorila romantična atmosfera u spavaćim sobama, ugrađen je podesivi sistem osvetljenja. Tekstil se bira u svetlim bojama od laganih tkanina.
 • Кухиња. Dizajn ove sobe predviđa prisustvo dve zone: trpezarijske i radne. Oprema i sav kuhinjski pribor raspoređeni su striktno prema zahtevima ergonomije. Jarko osvetljenje je postavljeno iznad velike radne ploče. Po želji, unutrašnjost kuhinja može biti dopunjena prostorom za sedenje i TV-om.
 • Hodnik. Prilikom ukrašavanja hodnika izaberite svetli nameštaj, dekoraciju, ugrađeno osvetljenje i sjajni rastegljivi plafon. Prostor za odlaganje je skriven iza ormara sa sjajnom ili ogledalom. U dizajnu hodnika uvek postoji veliko ogledalo, ispod kojeg možete postaviti konzolnu policu.

U unutrašnjosti soba uređenih u visokotehnološkom stilu, nije dozvoljeno koristiti puno dekora. Dizajn možete dopuniti crno-belim posterima, porodičnim fotografijama, vazama sa cvećem.

Prelepi primeri

Danas postoji mnogo dizajnerskih projekata za visokotehnološke jednokatne kuće, od kojih svaka ima svoje karakteristike. Da biste izgradili malu vikendicu u modernom dizajnu, možete birati između nekoliko opcija projekta.

 • Zidana kuća sa ravnim krovom. Spoljnu oblogu fasada treba uraditi snežno belim malterom i napraviti nekoliko umetaka drvenih panela u toplim nijansama. U levom krilu zgrade možete smestiti spavaću sobu, dnevni boravak i kupatilo, au desnom krilu - kuhinju, dečiju sobu i kupatilo. Najbolje je da dnevni boravak bude potpuno zastakljen, na njega možete pričvrstiti terasu spolja.
 • Originalna kuća sa sofisticiranim dizajnom eksterijera. Takav projekat je idealan za odvažne programere sa izvanrednim ukusom. Prostor za rekreaciju u ovoj kući je otvoren, predstavljen je okruglom terasom. Da bi se svi članovi porodice osećali udobno, raspored treba da sadrži nekoliko spavaćih prostorija, dobro osvetljeno kupatilo, dnevni boravak i trpezariju u kombinaciji sa kuhinjom.

Pogledajte pregled visokotehnološke jednospratne kuće.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj