Sve o jednospratnim kućama u stilu brvnare

Sadržaj
 1. Posebnosti
 2. Projekti
 3. Materijali (uredi)
 4. Палета боја
 5. Prelepi primeri

Kuća u stilu brvnare je atraktivno rešenje. Ovaj stan podseća na daču koja je poznata ruskoj osobi. Kombinacija drveta i kamena u zgradi stvara prijatan izgled. Osim toga, kuća je obično prilično čvrsta i topla.

Posebnosti

Kuće za planinske kuće su nastale u planinskoj Švajcarskoj, a bile su namenjene pastirima. Ove nastambe su bile male veličine, građene od materijala koji su bili dostupni u planinskim predelima - kamena i drveta.

Moderna kuća u stilu brvnare je mali, ali udoban životni prostor.

Takva struktura je pogodna ne samo kao letnja vikendica (sezonska) kuća, već i za život tokom cele godine. To je zbog upotrebe prirodnih izdržljivih materijala (drvo, kamen) koji mogu zaštititi od vetra, kiše i vlage. Pored drveta i kamena, savremeni proizvođači nude i druge pouzdane materijale. Ali bez obzira od kog materijala je napravljena planinska kuća, ovde je glavna stvar stvaranje harmonične i pogodne u svakom smislu zgrade, pogodne za ugodan boravak.

Projekti

Prilikom odobravanja projekta kuće, pre svega, treba obratiti pažnju na elemente neophodne u njemu. Stil brvnare vam omogućava da izgradite stambenu zgradu onako kako je vlasnicima potrebno. Tradicionalno, temelj i donji sprat takvih zgrada su kameni, a gornji od drveta. To je zbog uslova planinskih područja i mogućih rizika (klizišta, ispiranje stena itd.).

Dimenzije (izmeni)

Površina kuća može biti bilo koja. Najbolja opcija se smatra građevinskom površinom od 150 do 200 m2. Raspored enterijera ni na koji način neće uticati na stil, ali ne zaboravite da su brvnare prostrane, ali nikako ogromne kuće.

Jednospratne kuće mogu se graditi sa potkrovljem. A ako je, ipak, porodica velika, onda bi uređaj drugog sprata bio dobro rešenje. Više od dva sprata u stanu ovog tipa ne treba planirati - to će već biti previše za stil brvnare.

Garage

Vlasnici automobila bi svakako trebali imati garažu. Pogodan je i za parkiranje i za skladištenje bilo kakvog alata.

Garaža se može priključiti na stambeni objekat ili samostojeća.

Ako je izbor pao na produžetak, morate voditi računa da su njegove kapije i završna obrada u skladu sa ukupnim konceptom kuće.

Terrace

Bez obzira na vreme provedeno u zgradi, terasa je odlična opcija za rekreaciju na otvorenom po lepom vremenu. U stilu brvnare pogodna je i terasa opremljena roštiljem za druženje sa prijateljima i dečije igre. Terasa može biti bilo koje veličine, ali je važno da cela zgrada izgleda harmonično.

U fazi projektovanja važno je odrediti koliko kupatila, spavaćih soba i drugih prostorija je potrebno za ugodan boravak. Nakon analize potreba, možete odobriti projekat.

Materijali (uredi)

Savremeni proizvođači nude sledeće materijale za izgradnju kuća u stilu brvnare:

 • дрво;
 • цигла;
 • drvo;
 • blokovi od pene;
 • gazirani beton.

Od posebnog interesa su kuće od cigle i drveta. Zidanje od opeke je savršena kombinacija cene i kvaliteta, a dodatkom drvenih elemenata na fasadama stvoriće se željeni stil.

  Konstrukcija će biti otporna na sve vremenske uslove: kišu, sneg, mraz, toplotu, visoku vlažnost, jake udare vetra. I takođe, pre nego što izaberete materijale, trebalo bi da razmislite o kući izgrađenoj trupaca... Trupci su idealni za izgradnju seoskih kuća. Drvo savršeno zadržava i toplotu i hladnoću.

  Kuće se najbrže grade od blokova pene ili gaziranog betona. Ali oni takođe imaju mnogo nedostataka, posebno za područja sa teškom klimom.

  Палета боја

  Pre nego što izgradite kuću u stilu brvnare, trebalo bi da razmislite u kojoj nijansi da je završite. Evo nekoliko saveta.

  • Za fasade je bolje izabrati prirodne boje: kapućino, kesten, kakao, karamel, zlatno braon, bronza, bež, siva, amber, dimljeni, kositar, ugalj, gvožđe, čelik i druge nijanse braon i sive.
  • Za unutrašnju dekoraciju u stilu brvnare, poželjnije su svetle, prirodne boje: bež, slonovača, ružičasto zlato, slonovača, nebesko plava, bela, svetlo siva.

  Prelepi primeri

  Kada razmatrate kuće u ovom stilu, obratite pažnju na niz zanimljivih opcija.

  Elegantna planinska kuća od svetlog drveta sa terasom i velikim prozorima.

  Kuća od tamnog kamena i drveta sa nekoliko zasebnih ulaza i zadnjom terasom.

  Mala letnjikovac u stilu brvnare od gaziranog betona i cigle.

  Pogledajte ispod za pregled kuće u stilu brvnare.

  нема коментара

  Komentar je uspešno poslat.

  Кухиња

  Спаваћа соба

  Nameštaj