Originalne opcije za dizajn enterijera drvene kuće

Originalne opcije za dizajn enterijera drvene kuće
 1. Posebnosti
 2. Шта ти треба?
 3. Šta je neprihvatljivo?
 4. Materijali (uredi)
 5. Дизајн
 6. Nameštaj i vodovod
 7. Style
 8. савети и Трикови
 9. Prelepi primeri u enterijeru

Drvene zgrade su oduvek bile povezane sa nečim originalnim i izvorno ruskim. Ovo je ostavilo određeni pečat na unutrašnju dekoraciju i dizajn čitavog stana u celini. Međutim, svako ima drugačiji temperament. Ovo se ogleda u svakom elementu dizajna drvene konstrukcije, bilo da se radi o unutrašnjosti letnje kuće, seoske kuće ili privatne vikendice.

Posebnosti

Svaka struktura od punog drveta zahteva pažljiv izbor materijala. Ako je situacija sa ciglom jednostavnija, onda se mora uzeti u obzir niz faktora. Na primer, ekološka prihvatljivost materijala čini ga traženim. Međutim, ona je ta koja je razlog za potrebu za dodatnim tretmanima, uključujući antiseptičku impregnaciju. Drvo se smanjuje, privlači pažnju glodara i mrava, što može poremetiti njegov integritet.

Takva struktura ima manje stresa na osnovu. Iz tog razloga moguća je izgradnja drugog i trećeg sprata. Gornji prostor se može koristiti kao potkrovlje. Ovo će vam omogućiti da racionalno opremite unutrašnji prostor, oslobađajući prostor na dnu kada nije dovoljno. Zbog male težine drveta, materijali koji se koriste za podove treba da budu lagani.

Ovo isključuje polaganje podloga duž celog perimetra zidova sa masivnim pločama. Materijali su odabrani na takav način da ne stvaraju dodatno opterećenje na nosačima. Pogrešno je koristiti isključivo drvne sirovine za unutrašnju dekoraciju.

Jedna od karakteristika niza je gubitak ekspresivnosti teksture sa obiljem istog materijala unutar prostorije.

Ako ima puno drveta, kuća će izgledati kao drvena kutija sa pregradama ili poluzavršeno i nenaseljeno kupatilo. Važno je odabrati pravi završni materijal za svaki sprat. Može se stvoriti bilo koja atmosfera, ali treba da bude harmonična i estetski ugodna. Možete razmotriti izbor materijala u fazi izgradnje.

Bilo koja vrsta dekoracije (iznutra i spolja) drvene kuće se izvodi nakon što se struktura smanjila. Obično može potrajati do 5 godina. Ako je tokom izgradnje korišćeno lepljeno lamelirano drvo, moraćete da sačekate najmanje godinu dana. Ako se obloga uradi ranije, ona će se deformisati. Tapeta može da se pocepa ako kuća vodi. Gips će popucati, pločice će otpasti, ostali premazi će biti iskrivljeni.

Unutrašnja dekoracija drvene kuće treba da odgovara opštem konceptu stilistike. Oni biraju isti pravac dizajna kako bi održali istu atmosferu u svim prostorijama. Integritet se može održati sa povezanom paletom boja završnih obrada zidova, plafona i poda. Na nekim mestima je potrebno ublažiti težak efekat koji stvara završna obrada podova.

Шта ти треба?

Po pravilu, završni radovi se izvode nakon izvođenja komunikacionih i ožičenih sistema. Prilikom završne obrade važna je preliminarna priprema podova. U prvoj godini nakon izgradnje potrebno je postići zategnutost spojeva. Morate voditi računa o postavljanju hidroizolacije.

Zaptivanje se vrši između trupaca jutom, kudeljom ili mahovinom.

Pre ukrašavanja zidova, plafona i poda, potrebno je da vodite računa o izolaciji doma. Ovo će smanjiti gubitak toplote, što će biti posebno primetno u hladnoj sezoni. Važno je koristiti vatrootporne i održive materijale. Kada su zatvoreni, sprečiće širenje otvorenog plamena. Odsustvo štetnih komponenti u sastavu će isključiti oslobađanje toksina tokom rada završne obrade.

Ako završna obrada predviđa sistem okvira, moraju se koristiti lagani materijali.

Zbog njih možete izravnati visinu podova, sakriti dovod struje i vode unutra. Takođe će vam omogućiti da postavite izolaciju. Tek nakon što su otvori prozora i vrata završeni, vredi započeti unutrašnju dekoraciju.

Pošto je drvo sposobno da održi sagorevanje, izvori svetlosti se biraju bezbedni. Važno je odabrati pravi završni materijal tako da se ne topi od zagrevanja lampi i drugog osvetljenja. Za plafone i zidove pokušavaju da kupe opcije sa minimalnim razmakom između sistema okvira i ograđenog plafona. Ovo će uštedeti vredne centimetre korisne površine.

U zatvorenom prostoru potrebno je:

 • pravilno planirati svaki ugao prostora;
 • izaberite različite završne obrade, uzimajući u obzir željeni stil;
 • pripremite svaku bazu za završnu obradu;
 • zonirati prostor svake sobe u zasebne funkcionalne zone;
 • koristiti tehniku ​​kontrasta u dekoraciji;
 • izaberite željenu boju pozadine;
 • unesite svetle tačke u unutrašnjost;
 • izaberite završnu obradu koja je kompatibilna sa bilo kojom vrstom osvetljenja;
 • izaberite premaze sa različitim teksturama;
 • koristite izdržljive materijale;
 • izaberite završni sloj koji se lako održava.

  Neophodno je razmisliti o sistemu ventilacije, inače će se materijali koji se koriste za unutrašnju dekoraciju srušiti udvostručenom brzinom. Istovremeno, na njihovoj površini može se formirati kondenzacija ili čak plesni.

  Šta je neprihvatljivo?

  Postoji nekoliko grešaka koje vizuelno pogoršavaju izgled unutrašnje dekoracije:

  • isključeno je izvođenje dekoracije zidova, poda i plafona u istom tonu;
  • ne ponavljajte spoljašnji dizajn odabirom identičnog materijala za završnu obradu;
  • iracionalno je ostaviti veliku površinu ispod stepenica sa nedostatkom snimka;
  • nepoželjno je koristiti neklizajući materijal za podove;
  • nemoguće je opremiti vlažne prostore kupatila sa privesnim lampama;
  • neprihvatljivo je koristiti toksične sirovine koje će, kada se zagreju, emitovati isparenja formaldehida u vazduh.

  Materijali (uredi)

  Materijali za unutrašnju dekoraciju drvene kuće su raznovrsni. Danas tržište završnih sirovina nudi puno opcija za pažnju kupca. Iz širokog spektra premaza postoji nekoliko koji su najtraženiji među dizajnerima i običnim kupcima.

  Drvo

  Izbor takvih sirovina mora biti temeljan. Nije svaka vrsta punog drveta prikladna za dekoraciju. On je u stanju da postane dekoracija plafona samo uz temeljan pristup izboru. Na primer, to je najbolji i najprirodniji materijal za grede na tavanu. Takvi elementi su danas u fokusu dizajna enterijera. Uz njihovu pomoć možete napraviti jedinstven dizajn.

  Dobra upotreba su dekorativne plafonske pločice ili kasete za naglašavanje plafonske površine.

  Plastika

   Ovaj materijal je lakši. Koristi se svuda zbog raznolikosti tekstura i mogućnosti imitacije bilo kojeg prirodnog materijala. Koristi se kao unutrašnja dekoracija za plafone i zidove. To su zidne i plafonske letvice, plafonske pločice i zidne ploče. Oslikane letvice nalik drvetu čine unutrašnjost mekšom. Paneli od cigle vam omogućavaju da zonirate prostor.

   Tekstura može biti mat, sjajna, reljefna, glatka. Plastika je u stanju da imitira drvo, kamen, plutu, mermer, šljunak, ciglu.

   Drywall

   Takav materijal je obloga sa gipsanim jezgrom, obostrano upakovana u građevinsku ploču.Ima svoju gradaciju i različite namene. To se ogleda u debljini i savitljivosti.

   Koristi se za uređenje niša, lukova, pregrada, zidnih i plafonskih obloga. Za svaki sprat koristite sopstvenu vrstu suhozida. Najbolja opcija za unutrašnju dekoraciju je stvaranje spuštenih ili rastezljivih plafona. Gipsani zid se može farbati, zalepiti tapetama, premazati gipsom, dopuniti polivinilhloridnim filmom.

   Tkanina za zatezanje

   Ova kategorija uključuje materijale u obliku PVC folija različitih širina. To su mat i sjajni, kao i satenski premazi za plafonski prostor, koji se lepe na plafon ili pričvršćuju na okvir nakon što se prostorija zagreje toplotnim pištoljem. Film je lagan, otporan na deformacije i stabilan u zasićenosti boja. Može da zadrži vodu u slučaju curenja sa gornjeg sprata. Nedostatak završnog materijala je nestabilnost na ubode.

   Zbog savremenih tehnologija, takav materijal se može koristiti za štampanje fotografija, ukrašavajući unutrašnjost sobe neobičnim uzorkom.

   Laminat

   Upotreba laminata za unutrašnju dekoraciju unutrašnjosti privatne kuće je obično delimična. Materijal je lagan u poređenju sa keramičkim pločicama. Njime su obloženi zidovi i pod. Ovo je dobar način uređenja kuhinjske kecelje, naglašavajući akcentni prostor u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi. Međutim, ako se kuća nalazi u području sa visokom vlažnošću i stalnom kondenzacijom, zadnja strana će se vremenom raslojiti.

   Linoleum

   Ovaj materijal za gotov pod ima svoju klasifikaciju. Odlikuje se lakoćom ugradnje i odsustvom potrebe za fiksiranjem lepka sa malom površinom određenih prostorija. Potrebno mu je prethodno nivelisanje osnove i postavljanje podloge. Tekstura može podsećati na parket, ploču, laminat. Podloga od pene će dodati toplinu podu.

   Gips

   Ovaj materijal je pogodan za delimičnu unutrašnju dekoraciju. Ovo je zbog činjenice da kuća može voditi. Međutim, ako klima regiona i lokacija dozvoljavaju, takav materijal će ukrasiti zidove i pregrade. Ovo može biti delimičan akcenat u obliku bareljefa ili štukature. U drugim slučajevima moguće je izvesti venecijanski, versajski malter, teksturu ispod kamena ili potkornjaka. Poslednja opcija savršeno oponaša niz izoštren bubama. Ova tekstura izgleda elegantno, danas je tražena za unutrašnju dekoraciju.

   Wallpaper

   Materijal za tapete je podeljen u 2 vrste prema obliku oslobađanja: rolna i premaz. Prva linija obuhvata premaze različite debljine, sastava i teksture. Uz njihovu pomoć možete dodati originalan dizajn pozadine u unutrašnjost. Danas je fokus na prijemu kontrasta, pa se često kupuju prateće pozadine kako bi se istakle neophodne funkcionalne oblasti (kuhinja, spavaća soba, odmor, erker).

   Važne su tečne pozadine. Ovaj materijal je u obliku gotove smeše i praha koji zahteva razblaživanje vodom. Ova završna obrada izgleda skupo, stvara neobičan efekat, ali je primenljiva samo u suvim prostorijama.

   Keramika

   Pločice u dekoraciji su tradicionalni materijali. Međutim, zbog male težine niza, mora se koristiti u doziranju. Ovo može biti kuhinjska pozadina, obloga za kupatilo ili obloga tuš kabine. Ponekad su zidovi ukrašeni mozaicima. Ovaj materijal privlači sorte na mrežici kojima nije potrebno prilagođavati praznine. Materijal je lagan, omogućava vam da diverzifikujete unutrašnjost kupatila. Pored glatke teksture, može imati reljef, hrapavost i trodimenzionalni efekat.

   Za stepenice

   Često je drvena kuća opremljena stepeništem. Za njega se koriste drvo, metal, armirano staklo, ređe kamen i pločice, kao i plastika. Drvo pomaže u održavanju identiteta, takvi balusteri izgledaju masivno. Kovanje od metala unosi lakoću u završnu obradu stepenica, daje joj originalan izgled i pomaže da se osigura sigurnost. Suočavanje stepenica sa pločicama sa uzorkom omogućava vam da naznačite pripadnost određenoj ideji dizajna.

   Za peć ili kamin

   U dekoraciji prostora kamina koriste se različiti materijali. Ovo vam omogućava da diverzifikujete dizajn, uzimajući u obzir izabrani stil. Klinker sa različitim debljinama kalupa biće dobar materijal. Možete koristiti modularne pločice da pokrijete ivicu kamina ili modnu pistu.

   Zanimljive su lagane opcije sa teksturom kamena. Imitacija cigle je lakša, ne stvara kolosalno opterećenje na temelju. Materijal se odlikuje realističnim nijansama, što unosi željeno raspoloženje u unutrašnjost.

   Дизајн

   Dizajnerska rešenja za unutrašnju dekoraciju drvene kuće od zaobljenih greda ili trupaca (okoreni ili okruglog preseka) su raznovrsna. Za zidove danas je traženo rešenje za zoniranje. Istovremeno, moguće je delimično sačuvati strukturne karakteristike drveta. Može se tonirati uzimajući u obzir opšti koncept izabranog stila. Veruje se da to daje poseban karakter prostoriji. Poprimi seosku notu, tehnikom koja podseća na kuću na selu.

   Uljna završna obrada će pomoći u zaštiti i očuvanju teksture drveta.

   Završetak sa blok kuća je lukav trik. Ovo je dizajn sporednog kolosijeka za oblaganje zidova unutar kuće. Zanimljivo rešenje je farbanje zidnih ili plafonskih ploča. Isticanjem greda u drugoj boji moguće je razgraničiti prostor plafona, naglasiti njegovu jedinstvenost. Ovo vam omogućava da teksturu završne obrade drveta učinite izražajnom.

   Moderna tekstura zidnih obloga je imitacija starog trupca. Ovaj efekat je popularan za vintage dizajn. Međutim, da bi dizajn izgledao elegantno, bolje je ukrasiti jedan od zidova drugim materijalom (na primjer, napraviti ga u obliku cigle, koristeći imitaciju pločica ili sporedni kolosijek). Opcije dizajna su različite. Lakonski dizajn plafona možete naglasiti lampama neobičnih oblika.

   Jedna završna obrada treba da omekša drugu. Isto važi i za dodatnu opremu. Na primer, zidovi ne bi trebalo da budu preopterećeni obiljem crteža. Bolje je ako se na njima nalazi slika ili mali panel. Istovremeno, fokus je na neobičnoj teksturi premaza. Ako postoje niše, možete ih naglasiti ugrađenim osvetljenjem.

   Za kupatilo je bolje koristiti ideje korišćenja nijansi prirodne palete boja. U modi su bež, maslinasti, beljeni koralni tonovi u kombinaciji sa belim. Bela je popularna, razređena svetlo sivom, kao i slonovača. Dizajnerske ideje su različite. Međutim, ne možete ispuniti sve oko sebe jednom teksturom i bojom.

   Nameštaj i vodovod

   Nameštaj je danas od posebnog značaja. To je akcenat unutrašnjosti bilo koje sobe u privatnoj kući. Upravo ovi elementi unutrašnjeg uređenja ukazuju na željeni stil i nagoveštavaju dobrobit vlasnika kuće. Prioritet je naglasak na funkcionalnosti. Bilo koji predmet u unutrašnjem sastavu svake sobe u kući od brvnara treba da bude što je moguće korisniji.

   Ovo se izražava u prisustvu sistema transformacije, kompaktnosti. Proizvođači pružaju različite modele, uzimajući u obzir karakteristike dizajna prostorija. Na primer, za izbočine prozora, možete naručiti posebne sofe koje mogu zauzeti zaobljen zid što je moguće čvršće.

   Ako je prostor ograničen, u njega se mogu ugraditi kompaktni modeli, ostavljajući prostor za slobodu kretanja.

   Noćni ormarići su razvijeni za spavaće i dnevne sobe. Odlikuje ih dobra funkcionalnost pri minimalnoj veličini. Čak i za kupatilo, možete odabrati proizvode uzimajući u obzir posebnosti rasporeda. U prodaji su ugaone i prave kade, opcije za jednog, dva korisnika, proizvodi za sedenje različitih oblika činija. Aerodinamičan oblik omogućava siguran rad u prostorijama.

   Sudoperi za privatne kuće od drveta biraju se lagani. Kamene ploče su ovde nepoželjne: oni će stvoriti veliko opterećenje na temelju. VC šolje mogu biti sa mikroliftom ili zagrejane. Prisustvo instalacije okvira će doprineti pouzdanosti proizvoda za pričvršćivanje. Metalna grejna šina za peškire biće korisna kupovina. Malo teži, ali unosi organizaciju u prostoriju.

   Style

   Stil unutrašnje dekoracije podleže temperamentu vlasnika kuće. Ako je ovo porodica od nekoliko ljudi, oni pokušavaju da izaberu opciju koja odgovara svima. U suprotnom, boravak u kući može postati neugodan. Projekat može predstavljati jednu od grana dizajna, bilo da se radi o modernom, klasičnom, vintage, etno ili kreativnom pravcu enterijera.

   Ako želite, možete učiniti da unutrašnjost izgleda kao lovačka kuća. Neko preferira stil Provanse sa svojom željom za svetlim bojama i teksturom obojenog drveta. Takvo rešenje odaje lakoću, prijatno je, stil francuskog zaleđa odaje dašak berbe. Drugi vole boho stil sa njegovom težnjom za šarenilom. U ovom slučaju, pozadinska dekoracija zidova i plafona obično omekšava obilje svetlih tačaka i tekstila karakterističnih za dizajn.

   Elementi svečanosti palate inherentni su klasičnom rešenju seoske vikendice. Kuća se održava u istom stilu kako bi se održala željena atmosfera. U dekoraciji plafona mogu koristiti imitaciju gipsanih lajsni, lajsni, zidovi su ukrašeni slikama ili panelima. Za pod biraju završnu obradu poput parketa ili ga prekrivaju skupim tepisima.

   Tepisi se koriste za stepenice, ukrašavajući balustere lampama u obliku kugle.

   Za različite sobe

   Dizajn svake sobe ima svoje karakteristike.

   • Svetli tonovi unutrašnje dekoracije su prikladni za dnevnu sobu. Možete istaknuti prostor za goste sa odvojenom kompozicijom plafona i odvojenim osvetljenjem.
   • Miran raspon i lakoća teksture su dobrodošli u spavaćoj sobi. Tipovi premaza mogu biti različiti. To su tapete, gipsane ploče, rastezljivi film za plafon.
   • U dekoraciji drugog sprata ili potkrovlja koriste se lagani materijali. Suvi zid je prikladan ovde, prirodni krov ili imitacija daske izgleda dobro.
   • Paneli u kombinaciji sa tapetama koje se mogu prati su dobri za kuhinju. Možete koristiti letve materijale, plafonske pločice. Interesantno rešenje bi bila raspodela prostora za kuvanje i trpezariju.
   • Za rasadnik se biraju svetlosni paneli. Često je ukrašen tapetama u stilu pačvorka. Zidovi mogu biti ukrašeni vinilnim nalepnicama preko tapeta ili panela.
   • Za kupatilo, najbolje rešenje bi bilo korišćenje panela ili obloga. Vlažna područja mogu biti obložena pločicama ili mozaikom. Ako prostor dozvoljava, u njega se postavlja nameštaj. Ako nema dovoljno prostora, oni opremaju niše od suhozida otpornog na vlagu.

   савети и Трикови

   U principu, svi radovi se mogu obaviti ručno bez angažovanja spoljnih stručnjaka. Ali morate pratiti redosled završnih radova. Obloga vertikalnih, nagnutih i horizontalnih ravni ima svoje karakteristike. Međutim, svuda će to biti visokog kvaliteta samo uz odgovarajuću preliminarnu pripremu temelja.

   Dekor od drveta je prikladan u dekoraciji potkrovlja. Na dnu, takav premaz će izgledati grubo, stavljajući određeni otisak na čitavu atmosferu. Međutim, treba ga dozirati i na vrhu. Na primer, ako su svi zidovi ukrašeni na ovaj način, dekor će biti težak. Možete se, naravno, osloniti na stil lovačke kuće u stilu brvnare. Međutim, tamo gde ima dece, ova odluka nije uvek odgovarajuća.

   Važno je doneti lakoću. Ako svi predmeti za domaćinstvo odražavaju završnu obradu drveta, uključujući masivnost nameštaja, hrapavost završne obrade, unutrašnjost će biti uništena. Nije bitno koji stil se uzima kao osnova. Kuća treba da bude udobna, a može biti uređena u stilu grungea, potkrovlja, modernog, neoklasičnog.Možete se kladiti na upotrebu svetlih nijansi za pozadinu i nameštaj. Jednostavni oblici unutrašnjih elemenata omekšavaju percepciju.

   Prelepi primeri u enterijeru

   Primeri foto galerija će vam pomoći da procenite mogućnosti stilskog dizajna drvene kuće.

   • Korišćenje laminata, farbanje drveta. Nameštaj proteže unutrašnjost, luster čini plafon elegantnim.
   • Elegantno rešenje za tavanski prostor. Kombinovanje tekstura, isticanje oblasti kamina.
   • Jednako uspešna tehnika kombinovanja tekstura pomoću drvenog materijala i ploča. Mešanje tekstura oslobađa dosadu u enterijeru otvorenog plana.
   • Primer izvođenja potkrovlja u skandinavskom stilu. Korišćenje bele boje za plafon vizuelno briše granice gornje ploče.
   • Zanimljivo rešenje za uređenje kućne biblioteke. Korišćenje materijala različitih tekstura za plafon, zidove i pod.
   • Neobična tehnika za izradu vrata u obliku luka. Elegantno i uspešno rešenje za prostranu zgradu.

   Za informacije o tome kako pravilno napraviti unutrašnju dekoraciju drvene kuće, pogledajte sledeći video.

   нема коментара

   Komentar je uspešno poslat.

   Кухиња

   Спаваћа соба

   Nameštaj