Projekti kuća iz bara sa potkrovljem: moderan enterijer za sva vremena

Sadržaj
 1. Карактеристике и предности
 2. nedostatke
 3. Kako se opremiti spolja?
 4. Prilagođavanje oblasti
 5. Ideje za unutrašnje opremanje
 6. Saveti za izgradnju i renoviranje
 7. Spektakularni primeri za inspiraciju

Projekti kuća od bara sa potkrovljem ističu se po racionalnom pristupu izgradnji konstrukcije uz uštedu korisne površine letnje vikendice ili baštenske parcele. Da bi okruženje bilo ne samo praktično, već i posebno, primereno svim vremenima, potrebno je voditi računa o nizu faktora. Razmotrite suptilnosti aranžmana, uzimajući u obzir različite oblasti i preporuke za izgradnju i popravku.

Карактеристике и предности

Izgradnja zgrade od bara sa potkrovnom prostorijom daje puno prednosti vlasnicima kuće. Za razliku od potkrovlja, potkrovlje je uključeno u ukupnu snimku stambenog prostora. Dokumentovano je, to je izolovana prostorija koja se može koristiti za bilo koju od prostorija obične kuće, pod uslovom da su obezbeđene komunikacije.

Kuća od drveta je primetno lakša od konstrukcije od cigle, ali zahteva i kvalitetan i pouzdan temelj.

Prednosti takve zgrade su mnoge:

 • Drvene kuće sa potkrovljem odlikuju se povećanim nivoom udobnosti.
 • Oni su izdržljivi i ekološki prihvatljivi, zbog toga su bezopasni za ljudsko zdravlje i ne izazivaju alergije.
 • Kuća od punog drveta ima posebnu mikroklimu.
 • Unutar njega je isključen suv ili preterano vlažan vazduh.
 • Materijal ima visoke karakteristike toplotne izolacije. Drvo dobro održava toplotu, što je posebno primetno u hladnoj sezoni. Ljeti se u takvom stanu stvara hladnoća.
 • Drvo se može izolovati, tretirati gipsanom pločom, oblogom ili drugom oblogom. Istovremeno, zidovi ostaju jaki sa malom debljinom.
 • Najčešće su ovi objekti tipični, pa se izgradnja izvodi brzo i automatski. Da biste se oslobodili viška vlage, obezbeđen je lagani zaptivač na prirodnoj osnovi.
 • Sama građa je otporna na deformacije tokom rada. Za razliku od drugih vrsta građevinskih materijala, ne plaši se padova temperature i drugih nepovoljnih faktora životne sredine.
 • Pored toga, kuće sa potkrovljem su estetski ugodne. Zahvaljujući kreativnom pristupu njihovoj izgradnji i unutrašnjem uređenju, možete stvoriti posebnu ugodnu atmosferu. Kuća iz bara može biti uređena u bilo kom stilu enterijera. Drvo je savršeno kombinovano sa drugim građevinskim materijalima. Na njihovoj pozadini stiče izražajnost.

nedostatke

Nemoguće je ne primetiti nekoliko negativnih aspekata drvenih kuća sa potkrovljem.

 • Baru je potrebno pažljivije održavanje. Moraće biti impregniran antisepticima i obojen.
 • Kvaliteti toplotne izolacije drveta su inferiorniji od kuća od brvana.
 • Retko je da bilo koja vrsta drveta nije pod uticajem insekata.
 • Takav građevinski materijal je veoma zapaljiv i zahteva vatrootpornost.

Kako se opremiti spolja?

Poboljšanje kuće od bara sa potkrovljem spolja zavisi od više faktora. To uključuje veličinu lokacije, površinu dodeljenu za zgradu, njenu poziciju, budžet dodeljen za izgradnju i ukusne preferencije kupca. Pošto je danas uobičajeno da se lokacija koristi racionalno i funkcionalno, jedna kuća nije dovoljna za dobar odmor.

Obično je zgrada dopunjena prostorom za sedenje kako bi se mogli opustiti na svežem vazduhu. To može biti otvorena ili zatvorena sjenica, veranda ili terasa.Gazebo se razlikuje od verande po tome što je podignut odvojeno od glavne zgrade, nije povezan sa zidom kuće. Terasa nije ništa više od otvorenog prostora u blizini vrata, dopunjenog nadstrešnicom ili tendom sa montažnim sistemom. Takav dodatak lepljenoj ili profilisanoj drvenoj strukturi će joj dati veću originalnost i povećati njenu atraktivnost.

Prisustvo dodatne strukture čini spoljašnjost kuće udobnijom. Svaki odabrani objekat prolazi kroz temeljnu arhitektonsku studiju i projektovanje. Ovo omogućava savremenim korisnicima da sebi obezbede udobne uslove za život i rekreaciju.

Za uređenje lokalnog područja možete koristiti različite elemente: tende, suncobrane, plastični nameštaj, polaganje staza sa kamenjem i pejzažni dizajn.

Jedan od preduslova za uređenje lokacije sa drvenom kućom iz šipke je njen dekor kroz različite tehnike. Na primer, možete staviti male statue u baštu, sami napraviti prelepe saksije. Zanimljiva je i tehnika pejzažnog uređenja, što je posebno atraktivno u dizajnu sjenica i terasa uz kuću od brvnara. Svi ovi faktori se razmatraju u fazi projektovanja, svaka komponenta biljke se bira uzimajući u obzir klimatsku pozadinu određenog regiona.

Vaze i drugi dekori za cveće biraju se na jedan način za dizajn čitave lokacije.

Prilagođavanje oblasti

Svaki projekat je jedinstven na svoj način. Razmotrite tražene projekte:

 • 6 x 4 m. Mala površina je pogodna za otvoreni raspored studija i erker dole, a potkrovlje će se koristiti kao spavaća soba.
 • 6 x 6 m. Zanimljivo dizajnersko rešenje za prvi sprat za dnevni boravak i kuhinju. Potkrovlje treba uzeti ispod spavaće sobe. Prostor donjeg sloja možete koristiti za studio sobu i terasu, potkrovlje pod spavaćom sobom i balkonom.
 • 6 x 7 m. Ovde je moguće urediti donji nivo za kuhinju, dnevni boravak i hodnik, a zatim će potkrovlje biti opremljeno sa 2 spavaće sobe.
 • 6 x 9 m. Dnevnu sobu, kuhinju, mali predsoblje i dečije sobe bolje je postaviti dole. Na spratu se mogu postaviti 2 spavaće sobe pod krovom potkrovlja.
 • 7 x 8 m. Racionalan raspored kuhinje, kupatila, dnevnog boravka, hodnika i spavaće sobe u prizemlju. Potkrovlje sadrži hodnik i 3 spavaće sobe.
 • 7 x 9 m. Kuća sa verandom, rasadnikom, dnevnim boravkom i kuhinjom je gostoljubiva. Na spratu se nalazi prostor za 2 spavaće sobe.
 • 8 x 8 m. Ostavljamo potkrovlje za 2 spavaće sobe za članove porodice. Bolje je uzeti donji prostor za dečiju, prostranu dnevnu sobu i gostoljubivu kuhinju-trpezariju.
 • 8 x 9 m. Važne funkcionalne prostorije (kuhinja, dečija soba, dnevni boravak) biće smeštene u prizemlju. Gornji sprat treba da bude opremljen za spavaće sobe ili lični prostor domaćinstava.

Kada se snimci povećaju (na primer, površina zgrade je 8 k 10, 9 k 9 m), možete potrošiti korisne centimetre ispod otvora prozora. Mogu se koristiti kao trpezarija, igralište ili mesto za odmor.

Ideje za unutrašnje opremanje

Glavno pravilo harmoničnog unutrašnjeg prostora je doslednost enterijera u jednom stilu. Neprihvatljivo je da su potkrovlje ili druge prostorije vikendice uronjene u stilove dizajna različitog temperamenta i istorijskog perioda. U unutrašnjosti seoskih ili seoskih zgrada sa potkrovljem, trebalo bi da izaberete neutralan dizajn, uzimajući u obzir broj, starost i interese članova domaćinstva. Na primer, vojne i avangardne teme su isključene tamo gde ima dece.

Za sve je potreban red i krajnja jednostavnost, zasnovana na četiri pravila: prostor + lakoća + funkcionalnost + atraktivnost. U takvim kućama, obilje drveta u dizajnu je nepoželjno. Ako ga ima puno, neophodno je maskirati teksturu. U suprotnom, postoji rizik od pretvaranja kuće iz šipke u drvenu kutiju. Tekstura mora da se ističe, inače će stvoriti depresivno okruženje.

Nameštaj za takve kuće bira se kompaktno, poželjno u kompletu.Kauč ​​i fotelje moraju imati udoban i pouzdan sistem transformacije. Postavljeni su u dnevnu sobu, upotpunjeni stočićem za kafu sa staklenom pločom od armiranog stakla.

Staklo rasteže svaki enterijer. To čini prostor lakšim, čak i ako je obojen u plemenitu čokoladnu nijansu.

Za ukrašavanje zidova i plafona takve kuće bolje je izabrati svetle nijanse. Zbog toga možete vizuelno povećati širinu i visinu zidova, brišući jasne granice podova. Za plafon možete odabrati suvi zid i rastezljiv film. Oba materijala omogućavaju prelazak na zid kako bi se istakla posebna funkcionalna oblast. Za osvetljenje je bolje izabrati reflektore i fleksibilno trakasto osvetljenje, ugrađeno u zidove ili plafone.

Složenost može stvoriti krov potkrovlja, koji je i krov i zidovi tavanskog prostora. Pored toga, ima grede koje komplikuju dizajn plafona. Da ne biste stvarali poteškoće u dekoraciji, možete namerno naglasiti grede tako što ćete na njih okačiti neobične lampe, na primer, ventilatore ili tačke sa sistemom za podešavanje ugla nagiba svetlosnog toka.

Saveti za izgradnju i renoviranje

 • Izgradnja kuće sa potkrovljem vrši se na najvišoj tački lokacije. Debljina zidova zgrada od drveta treba da bude 10 - 15 cm.Za preklapanje prvog sprata treba koristiti drveni materijal na tkanini od lanene jute. U ovom slučaju, particije moraju biti okvirne.
 • Za drugi sprat (potkrovlje) dozvoljeno je koristiti šipke debljine 50 - 100 mm. U slučaju popravke, mogu se obložiti pločom. Sve pregrade nastale tokom izgradnje ili popravke mogu se samo uokviriti.
 • Pregrade za potkrovlje moraju biti okvirne ploče. Minimalna visina zidova glavne konstrukcije ne bi trebalo da bude manja od 2,4 m. Za potkrovlje ova cifra je 2,2 m. Stepenište koje vodi do potkrovlja može biti jedno- i dvostepeno. Njegova lokacija ne bi trebalo da sakrije korisnu površinu 1. sprata. Stoga se može zašrafiti. Materijal stepenica mora biti neklizajući.
 • Prozori za potkrovlje i glavnu zgradu treba da budu dvostruki zimski, sa funkcijom otvaranja. Za plafon i pod potrebno je obezbediti izolaciju debljine do 5 cm sa zaptivkom za toplotnu i parnu izolaciju. Za krov je vredno koristiti pocinkovanu valovitu ploču. Za vrata je bolje izabrati lesonit.
 • Za rogove je bolje koristiti ivičnu dasku debljine 5 - 10 cm.Za lajsnu je potrebna neobrađena daska. Da bi se produžio život takve kuće, glavni građevinski materijal mora se održavati u dobrom stanju. Važno je pratiti tehnologiju izgradnje u skladu sa svim pravilima.

Spektakularni primeri za inspiraciju

Da biste bliže pogledali potražnju za idejom izgradnje brvnara sa potkrovljem, pomoći će vam primeri foto galerija.

 • Originalan primer konstrukcije od profilisane grede.
 • Zanimljivo rešenje sa balkonom i dvovodnim krovom.
 • Kuća sa izduženom konfiguracijom i erkerom.
 • Zanimljivo rešenje sa potpornim stubovima, balkonom i dvovodnim krovom.
 • Složena konfiguracija krova, prisustvo balkona, tendi, dva ulaza na susednim ravnima kuće.

Za informacije o tome kako izgraditi kuću od bara sa potkrovljem, pogledajte sledeći video.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj