Suptilnosti projektovanja kuća od ekološki prihvatljivog drveta

Sadržaj
 1. Posebnosti
 2. Opcije planiranja i crteži
 3. Kako graditi?
 4. Fondacija
 5. Унутрашња декорација
 6. савети и Трикови
 7. Prelepi primeri

Danas je tržište građevinskih materijala neverovatno bogato i može potrošačima ponuditi proizvode sa širokim spektrom svojstava i karakteristika. Međutim, najpopularniji i najtraženiji su i dalje ekološki prihvatljivi proizvodi. Ovo uključuje drvnu građu od koje se dobijaju veoma lepe i udobne stambene zgrade. Danas ćemo se upoznati sa svim zamršenostima projektovanja takvih zgrada, kao i saznati o karakteristikama navedenog građevinskog materijala.

Posebnosti

Stanovi od drveta su danas veoma popularni i rasprostranjeni. Slične strukture mogu se naći na mnogim ulicama. Potražnja za takvim građevinskim materijalima objašnjava se činjenicom da oni imaju mnogo prednosti, više od preklapanja malih nedostataka.

Od ekološki prihvatljivog drveta možete graditi ne samo jednostavne kuće sa jednim spratom, već i impresivnije stanove sa nekoliko spratova. Pored toga, mogu se napraviti u bilo kom obliku, od standardnog do veoma originalnog i neobičnog. Sve zavisi samo od ideje dizajnera i ličnih preferencija vlasnika. Takođe treba napomenuti da se takvi materijali razlikuju po relativno pristupačnoj ceni, što pozitivno utiče na njihovu potražnju. Postoji nekoliko podvrsta drveta. Svaka od sorti takvog materijala ima svoje karakteristične karakteristike i način primene.

Takođe treba napomenuti da se čak i neiskusni graditelj lako može nositi sa izgradnjom kuće od brvnara - ovde nije potrebno posebno obrazovanje ili dugogodišnja praksa. Zbog toga se mnogi potrošači obavezuju da svojim rukama grade kuće od šipke. Ako se pridržavate tehnologije i koristite kvalitetne materijale, onda se rezultat dive korisnicima.

Posebnu pažnju treba posvetiti izradi plana za takav stan. Veoma je važno uzeti u obzir apsolutno sve detalje buduće strukture.

Po pravilu, iskusni stručnjaci razvijaju planove za stanove od brvnara.

Ako se donese odluka o izgradnji stambene zgrade od materijala kao što je šipka, onda bi trebalo da shvatite koje su prednosti i nedostatke.

Prvo, hajde da pogledamo prednosti ovog materijala.

 • Pre svega, treba obratiti pažnju na savitljivost drveta kao građevinskog materijala. Zato je zadovoljstvo raditi sa njim. Izgradnja brvnare retko zahteva puno slobodnog vremena i truda.
 • Možete izgraditi kuću od šipke svojim rukama. Da biste to uradili, samo se morate pridržavati jednostavnih uputstava i odabrati pravi građevinski materijal.
 • Od takvog materijala lako se dobijaju zgrade u različitim arhitektonskim pravcima. Može biti jednostavna ili vrlo originalna struktura sa raznim dekorativnim elementima.
 • Takve konstrukcije mogu se pohvaliti dobrim karakteristikama čvrstoće.
 • Drvene kuće su izdržljive.
 • Važna prednost takvih zgrada je njihova ekološka prihvatljivost. Kvalitetno drvo nema negativan uticaj na zdravlje ljudi ni tokom građevinskih radova, niti nakon njihovog završetka.
 • Takve kuće ne zahtevaju obaveznu unutrašnju dekoraciju. Izgledaju harmonično i uredno, čak i ako ne koristite završne materijale.
 • Mnogi potrošači se odlučuju za drvo jer ima dobre termoizolacione osobine. Zbog toga se takav materijal često koristi pri izgradnji kapitalnih kuća dizajniranih za život tokom cijele sezone. Zimi su ove zgrade tople i prijatne, dok leti ostaju prijatno hladne.
 • Izgradnja brvnare ne može se nazvati skupom. Tehnologija za izgradnju takvih stanova je jedna od najpristupačnijih. Samo će izgradnja okvirnog kućišta biti jeftinija (iako to nije činjenica).
 • Prema mišljenju stručnjaka, nema potrebe za pripremanjem skupe osnove za kuću od brvnara.

Nažalost, kuće napravljene od ekološki prihvatljivih materijala nisu savršene.

Imaju neke nedostatke koje je važno uzeti u obzir ako želite da izgradite kuću od brvana.

 • Primarni nedostatak takvih konstrukcija je njihova opasnost od požara. Ni za koga nije tajna da su sve drvene konstrukcije podložne laganoj vatri. Naravno, brvnara se može zaštititi od takvih posledica upotrebom specijalnih vatrostalnih sredstava. Međutim, čak i uz upotrebu takvih, rizik od požara će i dalje ostati, stoga ne treba zanemariti mere predostrožnosti.
 • Drvo je građevinski materijal koji ozbiljno "pati" pod uticajem spoljnih faktora. To uključuje povećan nivo vlažnosti, insekte i, naravno, vreme. Pod uticajem ovakvih uticaja, drvo može početi da se suši, truli ili postaje "slatki komad" za parazite drveta. Međutim, ovde možete koristiti i posebne antiseptičke impregnacije, koje će produžiti život zgrade. Takođe je važno pratiti maksimalnu zategnutost krajeva tako da štetna vlaga ne prodre u njih. Briga o kući od brvnara će je zaštititi od negativnih spoljnih faktora, međutim, mnogi korisnici ovu osobinu pripisuju nedostacima ovih zgrada.

Kao što vidite, kuće od brvana imaju mnogo više prednosti nego nedostataka. Naravno, mnogo zavisi od toga koliko je kompetentno izgrađena konstrukcija.

Opcije planiranja i crteži

Kao što je ranije pomenuto, iz šipke možete izgraditi kuću apsolutno bilo koje modifikacije. Može biti ne samo jednostavna, već i složena opcija sa nekoliko spratova. Razmotrimo detaljno nekoliko zanimljivih gotovih projekata sličnih struktura različitih veličina i rasporeda.

Od šanka se može podići vrlo uredna kuća 4 puta 6 m na 2 sprata.

Dakle, na prvom spratu će biti moguće urediti sledeće prostorije:

 • mala sala od 4,04 kv. m, u koji treba da postavite stepenice koje vode do 2. sprata;
 • dnevni boravak od 11 kv. m, koja će na prvom spratu biti najveća prostorija (izlaz u nju će uslediti iz hodnika);
 • u uglu prvog sprata, na raskrsnici dnevnog boravka i hodnika, kompaktna kuhinja od 6,65 kv. m.

Kupatilo u takvom stanu može se nalaziti i na prvom i na drugom spratu. Sve zavisi od želja vlasnika. Što se tiče 2. sprata, ovde je vredno postaviti jednu spavaću sobu od 16,88 kvadratnih metara. m.

Slična konstrukcija se može koristiti kao mala seoska kuća. Opremite ga visokim zabatnim krovom, obrubljenim tamnim krovnim materijalom. Ostavite spoljni deo zida nedovršen (dovoljno je da se drvo tretira zaštitnim impregnacijama). Donji deo kuće može se dopuniti ciglom. Male drvene stepenice će izgledati organski na ulazu. Rezultat je diskretna, ali veoma udobna struktura.

Ljubitelji originalnijih i čvrstih zgrada svideće se još jednom projektu kuće od brvnara površine 7k8. Slična konstrukcija može imati i dva prostrana sprata sa svim potrebnim prostorijama.

Prvo, razmotrimo šta se može postaviti na prvi sprat takvog stana:

 • na ulazu u kuću treba postaviti uredan trem površine 4,79 kvadratnih metara. m;
 • odmah iza njega u kući vredi postaviti pravougaonu izduženu salu od 7,12 kvadratnih metara.m (malo stepenište koje vodi do 2. sprata naći će svoje mesto u blizini krajnjeg zida hodnika);
 • na desnoj strani hodnika biće dovoljno prostora za kuhinju (10,24 m2) i prostraniji dnevni boravak (16, 42 m2), u kojem će prozori izgledati organski;
 • kao rezultat toga, u prizemlju će se nalaziti jedan slobodan ugao, koji se nalazi neposredno ispred hodnika, koji bi trebalo da bude rezervisan za kupatilo (3,42 m2).

Što se tiče dizajna drugog sprata, ovde bi trebalo da dodelite prostor za prostorije kao što su:

 • spavaća soba iznad dnevne sobe na 1. spratu (nema potrebe da se pravi prozor u spavaćoj sobi - trebalo bi da bude jednostavan kvadrat površine 14,04 kvadratnih metara);
 • na desnoj strani prve spavaće sobe, postavite drugu (10,24 kv. m), koja će ponoviti oblik kuhinje na 1. spratu sa erkerom;
 • naspram ove dve prostorije biće slobodan izduženi prostor – predsoblje, gde će biti izlaz na stepenice.

Takva kuća od brvana će izgledati spektakularno ako je dopunite dvovodnim krovom sa tamnim krovom i opremite podnožje prozora sa krovovima sa nekoliko ivica. Donji deo objekta dovršiti kamenim okvirom, a iznad ulaznih stepenica izgraditi kosi nadstrešnicu na visokim drvenim osloncima.

Iz bara se može podići veoma udobna i gostoljubiva kuća dimenzija 7k9. Na površini od 122 kv. m će moći uspešno da smesti dva prilično prostrana sprata sa terasom i standardnim skupom soba.

Dakle, pogledajmo plan prvog sprata:

 • odmah iza male terase od 10 kv. m, trebalo bi da se nalazi ulazni hol, koji će odvojiti dve ugaone prostorije kuće - peć (4,3 kv. m) i spavaću sobu (10,6 kv. m);
 • od navedenih prostorija treba zidom odvojiti prostrani dnevni boravak sa erkerom od 13,3 kvadrata. m, kupatilo od 15 kv. m i hala od 3,9 kv. m sa stepeništem (koje je nastavak hodnika);
 • preostali prostor (iza zida iz hodnika i dnevne sobe) treba podeliti na 2 odvojene prostorije - ugaonu kuhinju (8,1 kv. m) i trpezariju (10,6 kv. m).

Što se tiče drugog sprata, ovde će plan biti sledeći:

 • stepenište sa prvog sprata u ovom slučaju će ići u hodnik (5,8 kv. m), koji se pretvara u izduženi dnevni boravak sa erkerom, kao na prvom spratu (13,2 kv. m);
 • sa obe strane hodnika i dnevnog boravka treba da se nalazi: sa desne strane - kupatilo u uglu (4,3 kv. m), a iza njega spavaća soba (14,3 kv. m), sa leve strane - još dve spavaće sobe (8,1 kv. m, 10,6 kv. m), odvojeno pregradom.

Takva udobna brvnara će izgledati organski ako je dopunjena zabatnim krovom tamne čokolade, a komponente prozora su završene krovom sa nekoliko ivica (4-5). Iznad terase je vredno montirati nadstrešnicu sa 3 nagiba, ukrašenu istim krovnim materijalom kao i na krovu. Donji deo takve konstrukcije treba da bude ukrašen ciglom ili zidanjem, što će razblažiti monotone nijanse drveta, zajedno sa kontrastnim krovom. Na ulazu na terasu treba postaviti jednostavne drvene stepenice i ograde od istog materijala.

  Od bara možete izgraditi udobnu kuću 8k8 sa jednim spratom i ukupnom površinom od 64 kvadratnih metara. m. Ulaz u takvu strukturu treba da se nalazi blizu ugla i dopunjen drvenim stepenicama sa ogradama i potpornim stubovima ispod krova.

  U uslovima takvog stana, sobe se mogu urediti na sledeći način:

  • opremiti salu koja će uslovno podeliti kuću na 2 polovine;
  • desno, organizujte rasadnik i odvojite ga pregradom od prostranog dnevnog boravka nasuprot;
  • slava postavi drugu spavaću sobu, a nasuprot njoj postavi kuhinju;
  • kupatilo je najbolje organizovati između rasadnika i spavaće sobe.

  Takav stan će izgledati prilično jednostavno i neupadljivo. Da biste malo razblažili monotoniju drvene konstrukcije, trebalo bi da se okrenete kontrastnom tamnocrvenom krovu na zabatnom krovu.

  Prozori u kući mogu se ugraditi i drveni i plastični.

  Jednospratna kuća od bara može se izgraditi dimenzija 9k9.Takva konstrukcija može imati jednostavan kvadratni oblik i dodatak u obliku male terase površine 12 kvadratnih metara. m.

  U takvom stanu možete opremiti:

  • mali ulazni hol (6 kv. m.) odmah iza terase;
  • ulazni hol u takvoj kući vodiće do hodnika (8 kv. m);
  • sledeća soba iza hodnika u takvoj kući biće kupatilo (4 kv. m);
  • prostor od hodnika do kupatila uslovno će podeliti kuću na dve polovine: na levoj strani treba da organizujete 3 podeljene spavaće sobe od 9 kvadratnih metara. m svaki, a desno - prostrani dnevni boravak u kombinaciji sa kuhinjom (24 kv.m).

  Ovako prostranu kuću treba obrezati kremastim bočnim pločama, a zabatni krov treba pokriti bordo rolnim materijalom. Preporučljivo je koristiti prozore sa ramovima, čija se boja za par tonova razlikuje od zidne obloge. Donji "pojas" zgrade treba da bude završen dekorativnom ciglom guste trešnje (da odgovara krovu). Terasu je bolje opremiti laganim drvenim stepenicama i istim ogradama / potpornim gredama.

  Optimalna površina moderne privatne stambene zgrade je 100 kvadratnih metara. m Zgrade ove veličine su savršene ne samo za stalni boravak, već i za uređenje prostrane garaže. Na primer, uredna dvospratna brvnara od 96 kvadratnih metara. m i garaža od 50 kv. m.

  Na prvom spratu navedene kuće treba postaviti:

  • mali ulazni hol od 2,6 kvadratnih metara. m, hala 3,7 kv. m;
  • levo od hodnika / hodnika treba da se nalazi toalet (2,8 kv. m) i zasebno kupatilo (3,6 kv. m);
  • levo je slobodan prostor za kuvanje (8,9 kv. m);
  • naznačene oblasti treba da budu upotpunjene prostranim dnevnim boravkom (postavite stepenice na 2. sprat iza tapaciranog nameštaja), u kombinaciji sa trpezarijom (34, 8 kvadratnih metara).

  U prizemlju možete izdvojiti i slobodan ugao za postavljanje kotlarnice.

  Što se tiče drugog sprata takvog stana, ovde će naći svoja mesta:

  • mala sala do koje vodi stepenište sa 1. sprata (5,2 kv. m);
  • levo od hodnika izgradite radnu sobu ili rasadnik (8 kv. m), a desno duplirajte sličan prostor;
  • Organizujte kupatilo (8,7 kv. M) u desnom uglu drugog sprata;
  • U krajnjem levom uglu poda postavite spavaću sobu od 14 kvadratnih metara. m.

  Na takvoj površini možete izgraditi mali balkon sa izlazom iz radne sobe (4,9 kvadratnih metara). U takvom stanu postoji mogućnost izrade punopravne natkrivene garaže u dvorištu od oko 50 kvadratnih metara. m.

  Takva kuća od brvnara može se ostaviti bez završne obrade ili dopunjena sporednim kolosijekom. Balkon na drugom spratu dopunite tamnom ogradom od kovanog gvožđa, a na zabatni krov postavite tamnoplave pločice. Ugaone delove kuće i donji deo kuće treba dopuniti zidanjem.

  Kako graditi?

  Drvo je veoma savitljiv i nepretenciozan materijal, sa kojim je lako i jednostavno raditi. Zbog toga je izgradnja kuća od brvana prilično jednostavan i jednostavan proces sa kojim se može nositi čak i početnik u građevinskom poslu. Važno je samo pridržavati se jednostavnih uputstava korak po korak i biti odgovorni za svaku od faza rada.

  Hajde da detaljno razmotrimo kako možete sami izgraditi kvalitetnu i pouzdanu kuću od brvnara.

  Fondacija

  Prvi korak je izgradnja dobre osnove.

  Postoji nekoliko glavnih tipova takvih zgrada.

  • Postoje stubne, trakaste i monolitne opcije za temelje. Najjednostavniji je stubni (naravno, izbor optimalne opcije temelja mora biti izabran na osnovu vrste tla na lokaciji). Izrađuje se od azbestno-cementnih cevi. Ovi delovi se ubacuju u prethodno izbušene rupe.
  • Ako je stubna osnova pogodna za vašu lokaciju, onda morate uzeti u obzir činjenicu da ima jedan nedostatak - u takvoj strukturi nema veza između stubova. Zbog toga stručnjaci preporučuju odabir njegovog kopita - u njemu su šipovi povezani zahvaljujući armirano-betonskoj ploči.
  • Najčešći je temelj tipa trake. Može se izvoditi u velikom broju varijanti. Za impresivna opterećenja uobičajeno je koristiti podloge sa istim poprečnim presekom, a za mala opterećenja podlogu sa malim produbljivanjem, koja je jeftina, ali nije inferiorna u pouzdanosti.
  • Temelj ploča je pouzdan i izdržljiv. To je armirano-betonska ploča na kojoj se u budućnosti izvode građevinski radovi. Za njegovu pripremu koristi se armatura i beton.

  Зидови

  Obično se zidovi brvnara montiraju direktno na gradilištu.

  Na uglovima, šipke su povezane pomoću jedne od 2 metode:

  • sa ivicom;
  • bez izbočina.

  Prvo, kruna trake se postavlja na već gotov temelj. Treba ga povezati u pola drveta. Ova opcija montaže se koristi bez obzira na to koji je tip veze izabran za druge redove. Prvi sprat kuće od brvnara treba da bude visok oko 3 m.

  Kada su zidovi postavljeni do potrebnog nivoa, potrebno je postaviti plafon i započeti projektovanje drugog sprata, ako je to planirano.

  Često se prilikom podizanja brvnara koriste posebni zaptivni materijali. Može biti mahovina, filc ili konoplja. Prodaju se u malim i zgodnim rolnama, tako da će njihovo sečenje na zasebne trake biti vrlo lako i jednostavno.

  Под

  Prilikom polaganja poda posebnu pažnju treba obratiti na izolacioni materijal. Iz tog razloga, takvi dizajni su dvostruki. Odabrana izolacija je postavljena između dva odvojena sloja, što će takođe dodatno zvučno izolovati stambeni prostor. Koristeći ivičnu ploču, postavite grubi pod.

  Кров

  Nakon završetka izgradnje poda i zidova, možete preći na izgradnju krova kuće. Najjednostavnija opcija u ovoj situaciji je zabatna konstrukcija, koju možete izgraditi vlastitim rukama bez ikakvih problema.

  Za mauerlat takvog krova vredi koristiti šipku od 150k150 mm i pričvrstiti je na zidnu krunu pomoću nosača, specijalnih igala ili ankera. Splavi moraju biti postavljeni tako da se naslanjaju na Mauerlat. Imajte na umu da je u delovima nosača potrebno napraviti trouglaste rezove kako bi se svi elementi što pouzdanije spojili. U kućama od drveta, koje u većini slučajeva daju značajno skupljanje, nije potrebno praviti udubljenja, jer pomeranje može dovesti do deformacije postojeće konstrukcije. Preporučljivo je osigurati rogove tako da se mogu pomerati. Da bi to uradili, obično se okreću čeličnim pričvršćivačima - specijalnim "sankama". Takvi delovi se sastoje iz dva dela, koji omogućavaju da rogovi menjaju ugao tokom skupljanja drvene konstrukcije.

  Sistem raftera za takve stanove treba da se sastoji od najpouzdanijeg drveta i da bude osnova okvira. Postavlja sam oblik krova i sastavlja se od duplih delova. Ugao nagiba, dužina, nagib i debljina rogova moraju biti naznačeni u projektu zgrade. Najčešće se koristi greda čija je širina od 150 do 180 mm, a debljina od 50 mm. Pojedinačni elementi su pričvršćeni jedan za drugi pomoću sistema zaključavanja pero-utor, kao i čeličnih ploča. Što se tiče podizanja rogova do potrebnog ugla, ovde se koriste posebne rogove.

  Gotovi rafter sistem je prekriven materijalom parne barijere. Na vrhu se postavlja kontra-rešetka i sanduk. Kontrarešetka je konstruisana od letvica debljine 2 cm.Ugrađuju se na izolaciju duž rogova. Letva mora biti prikovana preko rogova. U ovom slučaju, nagib šipki zavisi od krovnog materijala koji ste izabrali.

  Ako planirate da opremite potkrovlje, onda je krov dodatno izolovan iznutra pločastim materijalima, na primer, mineralnom vunom.

  Postavlja se između rogova.

  Унутрашња декорација

  Uprkos činjenici da unutrašnja dekoracija kuće od brvnara nije preduslov, vredi shvatiti koji materijali se mogu koristiti za to.

  Pre nego što nastavite sa dizajnom enterijera takvih stanova, potrebno je planirati u koje svrhe će se koristiti ova ili ona soba. Na primer, ako ćete koristiti prigradsku zgradu samo vikendom ili u letnjoj sezoni, onda možete uštedeti na izolacionom materijalu. Međutim, ako planirate da trajno živite u takvoj kući, onda će ona morati biti temeljno izolovana. Ne smemo zaboraviti materijale za hidroizolaciju.

  Unutrašnja dekoracija takve strukture treba započeti nakon dizajna enterijera. Pored toga, moraćete pažljivo razmotriti u kojim oblastima će se odvijati kanalizacija, cevi za grejanje i električne mreže. Nakon završetka svih preliminarnih radova, biće moguće preći direktno na unutrašnju dekoraciju kuće od brvnara.

  Prvo morate da se pozabavite dizajnom poda. Prvo, moraćete da postavite grubi pod pomoću dvoslojne podove. Ne može se zanemariti postavljanje hidro i termo izolacije. Zatim se ploče polažu na pod. Ovaj proces u proseku traje oko 2 dana. Postoji mnogo načina za nanošenje završnih obloga na podu. Na primer, možete polagati materijale koristeći trupce, podne grede ili čvrste temelje.

  Optimalna opcija završne obrade mora se odabrati na osnovu karakteristika zgrade. Nakon postavljanja poda, moraćete da izvršite brušenje pomoću ručnih alata ili specijalnih brusilica. Pored toga, brusni papir različitih veličina zrna i nivoa abrazivnosti može biti koristan. Zapamtite da će pod takođe morati da bude izolovan.

  Za završnu obradu u takvim strukturama preporučuje se odabir polimernih kompozicija, koje se zasnivaju samo na jednoj komponenti. Preporučljivo je dati prednost mešavinama vode. Što se tiče poda, može biti ukrašen gotovo bilo kojim materijalom. Na primer, to može biti parket, čvrsta ploča, laminat, pločice ili tepih.

  Plafon u kući od brvnara može se jednostavno ostaviti kakav jeste i ne biti podvrgnut dodatnoj obradi. U suprotnom, trebalo bi da se pozovete na rastegljivi plafon ili na sloj boje. Ovde morate graditi na preferencijama ukusa i željama vlasnika kuće. Često su plafoni u kućama od brvana ukrašeni raznim dekorativnim panelima. Ne zaboravite da je ovim bazama, kao i potkrovlju, potrebna visokokvalitetna izolacija.

  Što se tiče unutrašnje dekoracije zidova u kući od drveta, onda se vredi obratiti posebnim materijalima ili visokokvalitetnim mešavinama gipsa. Pre nanošenja, veoma je važno da se drvene površine dobro obruše, a zatim premazuju prajmerom i zaštitnim jedinjenjima.

  Prajmer se mora nanositi ravnomerno i precizno na zidove drveta. Zahvaljujući takvim akcijama, biće moguće postaviti završni sloj što je moguće glatkije i estetskije. Obično se završni premaz sastoji od 2-3 sloja.

  Stručnjaci preporučuju korišćenje samo prirodnih jedinjenja za unutrašnju dekoraciju takvih struktura.

  Kuće od šipke mogu se dodatno izolovati iznutra mineralnom vunom ili penom. Prilikom polaganja takvih materijala, veoma je važno ostaviti male praznine između same izolacije i drvenih zidova. Obično se ovi premazi pričvršćuju na unapred pripremljenu letvu i kontra-lajsnu.

  Nakon brušenja zidova i pokrivanja zaštitnim jedinjenjima, možete ostaviti sve kako jeste ili se okrenuti jednoj ili drugoj oblogi. Za to se po pravilu biraju materijali kao što su zidne obloge, tapete ili klasična drvena obloga. Ako soba u takvoj kući ima skromnu površinu, onda je bolje dati prednost lakšim materijalima.

  савети и Трикови

  Ako planirate da na svoju lokaciju postavite visokokvalitetnu kuću od brvnara, onda se preporučuje kupovina samo onih materijala koji su napravljeni u zimskoj sezoni. U takvim proizvodima postoji zanemarljiva količina vlage. Pored toga, takvo drvo nije sklono plavoj boji.

  Ako želite da vaša brvnara bude ispunjena originalnim detaljima enterijera i lučnim konstrukcijama, onda bi trebalo da koristite lepljeno lamelirano drvo. Od njega se dobijaju veoma lepe ograde, stepenice i prozorske daske.

  Ako odlučite da izgradite garažu od šipke svojim rukama, onda treba da uzmete u obzir jednu važnu nijansu - u takvim prostorijama, kompetentno izvedena ventilacija igra jednu od najvažnijih uloga. Ako se brinete o tome, onda će drvena konstrukcija trajati što je duže moguće i neće izgubiti svoju vizuelnu privlačnost.

  Nije preporučljivo odabrati planove i primere kuća u kojima su preveliki prozori. Imajte na umu da se zbog takvih komponenti gubici toplote mogu značajno povećati, što će dovesti do nepotrebnih troškova grejanja.

  Da biste napravili erker u kući od brvnara, preporučuje se upotreba lepljenih greda. Od ove sirovine će se dobiti veoma jaka i stabilna struktura.

  Kuće od bara mogu se napraviti u različitim stilovima, ali neke od najpopularnijih su:

  • provence;
  • skandinavski;
  • lov;
  • rustikalni.

  Profesionalci kažu da je nemoguće staviti brvnare po principu ključ u ruke. Prvo morate dati strukturi vremena da se skupi i tek nakon toga (nakon 5-6 meseci) započeti završne radove.

  Prilikom samomontaže drvenih zidova, važno je uzeti u obzir da upotreba lana ili kudelje ne sprečava stvaranje mikro zazora i pukotina u podlozi. To je zbog činjenice da takvi materijali ne mogu da obezbede uniforman sloj. Međutim, izolacija tipa trake je lišena takvih nedostataka. Odlikuje se ujednačenom debljinom i pouzdanim iglobušenim netkanim materijalom.

  Što se tiče unutrašnje dekoracije zidova, ovde ne bi trebalo odmah da pređete na nanošenje boje. Prvo, trebalo bi da uradite probnu boju.

  Prilikom izbora jedne ili druge šeme boja, trebalo bi da date prednost svetlijim nijansama, jer izgledaju mnogo bolje i svežije.

  Pored toga, mogu se učiniti tamnijim ako je potrebno.

  Pre nego što pređete na izgradnju temelja za kuću od brvana, moraćete da pažljivo poravnate lokaciju i temeljno je očistite.

  Jedan ili drugi tip temelja treba izabrati na osnovu geoloških karakteristika tla na lokaciji. Obično, da bi se utvrdile karakteristike tla, ljudi se obraćaju posebnim organizacijama. Naravno, takve usluge mogu biti skupe, ali lako možete izabrati odgovarajuću bazu koja će trajati što je duže moguće u postojećim uslovima.

  Sve montažne radove izvršiti u skladu sa projektom. Ne bi trebalo da odstupite od plana kako se ne biste suočili sa problemima i nerazumljivim situacijama.

  Možete ukrasiti brvnaru tokom cele godine. Međutim, treba imati na umu da temperatura unutra zimi ne bi trebalo da bude manja od +15 stepeni. Prilikom farbanja spoljnih drvenih zidova, spoljna temperatura vazduha treba da bude najmanje + 5-7 stepeni, a nivo vlažnosti ne bi trebalo da bude veći od 75-80%. Ako želite da se farba osuši ravnomerno i uredno, onda svakako morate pratiti temperaturni režim.

  Ne zanemarite tretman drveta zaštitnim antiseptičkim impregnacijama. Bez odgovarajuće nege, takvi građevinski materijali neće dugo trajati i brzo će izgubiti svoj prvobitni izgled.

  Ne biste trebali sami početi da gradite brvnaru ako sumnjate u svoje sposobnosti. U ovom slučaju, bolje je kontaktirati specijaliste koji će brzo i lako isporučiti strukturu.

  Prelepi primeri

  Od takvog ekološki prihvatljivog materijala kao što je drvo, dobijaju se veoma lepe i udobne kuće.Mogu se raditi u raznim bojama. Pored toga, takvi stanovi često imaju veoma originalnu i neobičnu strukturu.

  Na primer, od lepljenog lameliranog drveta, obojenog u tamno braon, dobijate divnu dvospratnu vikendicu sa zabatnim krovom obrubljenim tamnim pločicama. U blizini prozora na drugom spratu, mali otvoreni balkon sa tamnom drvenom ogradom će izgledati dobro. Sumorne boje takve strukture biće moguće razblažiti svetlijim smeđim prozorskim okvirima, nižom krunom od zidanja i visokom cevi (šporet ili kamin), takođe obloženom kamenom. U blizini ulaznih vrata trebalo bi da opremite malu terasu sa istom ogradom kao na balkonu. Na ovoj pozadini, ulazna vrata od mahagonija će izgledati organski.

   Kuće od drveta izgledaju dobro bez dodatne dekoracije. Na primer, konstrukcija od profilisanog materijala u 2 sprata može se ostaviti nepokrivena, ali dopunjena grubim krovom sa četiri nagiba i krovnim materijalom u kontrastnoj tamno braon ili bordo nijansi. Isti krov treba dopuniti nadstrešnicom preko terase sa drvenom ogradom i nosačima. Ovako mali, ali estetski objekat može biti okružen zelenilom i raznim dekorativnim elementima od drveta.

   Tipične jednospratne kuće iz bara izgledaju ne manje atraktivno i organski. Na primer, to može biti nedovršena struktura sa spektakularnim zelenim pločicama koje će se oštro isticati na pozadini delikatnog drveta. Na ulazu u kuću, mala terasa ograđena kontrastnom belom ogradom će izgledati sjajno. Preko ovog ulaznog prostora treba postaviti zabatnu nadstrešnicu, dopunjenu istim zelenim krovom. Bolje je obojiti prozorske okvire u belo. Rezultat je veoma udobna i harmonična kuća od brvnara.

   Pogledajte sledeći video o greškama u izgradnji kuće od bara.

   нема коментара

   Komentar je uspešno poslat.

   Кухиња

   Спаваћа соба

   Nameštaj