Finski stil u dizajnu enterijera i eksterijera kuće

Sadržaj
  1. Specifične osobine
  2. Како се регистровати?
  3. Prelepi primeri

Finska ima svoje tradicije u izgradnji, ovde ljudi tretiraju prirodu sa poštovanjem i pažnjom, a njihove kuće se uvek uklapaju u pejzaž. Stambeni objekti se ne mogu nazvati jednostavnim, otvorene terase daju boju i volumen zgradama. Unutrašnja dekoracija se ne razlikuje u prisustvu mnogih dodataka, nema gomile predmeta za domaćinstvo.

Udobnost u takvim kućama stvara se zahvaljujući drvenim oblogama, mekim i dosadnim bojama, tekstilu.

Specifične osobine

Zgrade u finskom stilu imaju svoje individualne karakteristike. U podnožju kuće postavljena je stubna osnova - kada su stubovi uronjeni u zemlju do određene dubine i međusobno povezani odstojnikom. Takav temelj je potreban za izravnavanje reljefa, jer se izgradnja često izvodi na lokacijama sa oštrim padovima nivoa tla.

Finska je bogata nalazištima prirodnog kamena - peščara, steatita, škriljevca. Uz njegovu pomoć, tlo i temelj su ojačani.

U dekoraciji kuće ili stana u modernom finskom stilu, kamen i drvo su uvek prisutni. Za dekoraciju fasada, za unutrašnju dekoraciju, za dekoraciju bašte - ovi materijali su prisutni svuda. Parcela u blizini kuće je nužno ukrašena kamenjem u obliku gromada ili gromada. U početku se može činiti da je ova priroda sve ukrasila tako haotično, ali u stvari projekat su kreirali arhitekte i dizajneri.

Vanjski kamin je još jedna karakteristična karakteristika stila. Spoljni kamin se najčešće postavlja na glavnom ulazu. Postoji terasa oko ili u blizini kamina.

Како се регистровати?

Najvažnija stvar pri uređenju seoske kuće u finskom stilu je da su svi dodaci harmonično kombinovani jedni sa drugima. Iako je opšte prihvaćeno da se ručno rađene stvari koriste za ukrašavanje enterijera, možete uspešno pokupiti moderne predmete za domaćinstvo kreirane korišćenjem najnovijih tehnologija.

Peć ili ognjište je glavna tačka od koje počinje popravka i uređenje kuće. Stanovnici Finske vole klasične kamine, ali ipak više vole starinske kamine od njih, koji će naći svoje mesto i u kuhinji i u kancelariji. Domaćice ponekad čak i peku hleb u takvim pećima.

Već sam naziv "finska kuća" sugeriše da soba treba da ima puno prostora i svetlosti. Svetlo drvo, mnogo kovanih lampi i ogledala ukrašenih srebrom - ovde morate da poštujete meru tako da dizajn ostane izuzetan. Nameštaj je takođe svetlih boja, a ormarići za knjige i stvari su drveni i masivni.

Eksterijer

Drvena dekoracija kuće spolja vam omogućava da uštedite mnogo, a zahvaljujući konstrukciji pomoću tehnologije okvira, zgrada se podiže što je brže moguće.

Konstrukcije su napravljene uglavnom od drveta. Karakteristike profilisanog lepljenog materijala su pogodne za upotrebu tokom cele godine, drvo neće pucati i deformisati.

Kuća u tradicionalnom finskom stilu ima jedan stambeni sprat i dvovodni krov. Na zahtev potrošača, dizajneri i arhitekte projektuju dodatni drugi sprat, terasu, kupatilo ili saunu.

Vrlo često, finski stil je počeo da prati panoramski prozori. Takvo zastakljivanje omogućava svetlosti da maksimalno prodre u kuću. Napolju, ukrasi prozora skoro uvek dolaze sa vizirima.

Enterijer

Drvo ima svoju zanimljivu strukturu; to je topao i prijatan materijal. Ako želite još više da omekšate ovu završnu obradu, možete koristiti mat boju.

Stan ili kuća u finskom stilu je uvek skoro prazna unutra - veliki broj malih delova i nameštaja je neprihvatljiv. Ručno rađene stvari koje se prenose sa generacije na generaciju pomažu u pravilnom uređenju prostora u prostoriji. Razne figure od porcelana ili gline, tkane salvete ili ćilimi - svaki takav predmet ima svoju istoriju.

Tradicionalne boje su plava, bela, zelena i siva. Najčešće se koriste za pozadinu, na kojoj će se kasnije formirati ostatak ideja. Ne koriste se svetle i smele boje.

U modernom finskom stilu često možete posmatrati razne kontradikcije u unutrašnjosti. - na primer, jednostavna starinska sofa ispred ogromnog bioskopa. Ili kamin na struju, a u blizini je gomila ogreva za ukras.

Svaki slobodan prostor treba koristiti racionalno, a ne ispunjen svim vrstama komada nameštaja. Na primer, praktičan ugaoni ormarić savršeno se uklapa u ugao sobe.

Dečija soba takođe može biti uređena u finskom stilu. Ovde dizajn ne podrazumeva jasno zoniranje, posebno ako će dvoje dece živeti u sobi. Nema potrebe za postavljanjem pregrada, rešenje će biti podela na zone po boji - zidovi, pod, razne prostirke. Ako područje nije veoma veliko, vredi pažljivije pogledati kompaktne komade nameštaja. Dečija soba sa krevetom na sprat, jedan orman za dvoje, mali sto sa stolicama ostaviće mališanima dovoljno prostora za igru.

Finske saune zaslužuju posebnu pažnju - popularne su širom sveta. Njihova glavna razlika od jednostavnih kupatila i sauna je vazduh. Ovde je suvo i može dostići temperaturu od 120-130 ° C. Metle se praktično ne koriste, u retkim slučajevima mogu se napraviti od breze ili kleke. Sauna u obliku bureta postala je neobična i tražena, ovaj dizajn se veoma brzo zagreva.

U Finskoj, sauna je nezaobilazan deo kulture, tako da se može instalirati ne samo u privatnim kućama, već iu stanovima. Ako je u finskoj porodici gost pozvan da se zagreje u sauni, to je znak poštovanja i potpunog poverenja.

Prelepi primeri

Razmotrite nekoliko neobičnih opcija dizajna za prostorije.

  • Prilično udobna opcija dizajna kuhinje koju će svaka porodica ceniti. Poželećete da provedete ceo život za takvim stolom.
  • Na prvi pogled, spavaće sobe u finskom stilu su prilično monotone, bez svetlih detalja. Ali uprkos tome, soba se ispostavlja veoma svetla i uredna.
  • Dečija soba može biti uređena u sličnim bojama, ali dodajte svetle stolice ili prostirku da bi deci bilo udobnije. Ali čak i bez toga, svako dete će ceniti ovaj stil.
  • Kupatilo je impresivno. U većini ruskih kuća zidovi su popločani, ali ovde ima samo drveta.
  • Važan je i lep spoljašnji dizajn. Tipično, kuće u finskom stilu izgledaju ovako.

Kako izgleda finska okvirna kuća od 196 m2, pogledajte sledeći video.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj