Projekat kuće od 8k10 m sa potkrovljem: lepe ideje za izgradnju

Sadržaj
  1. Posebnosti
  2. Грађевински материјал
  3. Projekti
  4. Prelepi primeri

Kuća sa potkrovljem je praktična struktura koja deluje manje glomazno od klasične dvospratnice, ali je istovremeno dovoljno velika za udobnost cele porodice. Pobedite prostor kuće sa potkrovljem veličine 8 x 10 kvadratnih metara. m. može se vršiti na različite načine, u zavisnosti od sastava porodice, interesovanja i potreba svakog njenog člana.

Posebnosti

Kuća 8 x 10 sa dodatnim potkrovljem može imati mnoge prednosti. Zato su ovakvi objekti poslednjih godina sve traženiji.

Jeftinije je izgraditi potkrovlje: možete uštedeti na građevinskim radovima, dekoracija takođe zahteva manje materijala. Pored toga, potkrovlje se ne smatra punopravnim drugim spratom, što je korisno sa pravne tačke gledišta.

Štaviše, u takvoj kući nema manje prostora nego u dvospratnoj. To znači da opremanjem potkrovlja možete priuštiti neke ekscese. Na primer, možete napraviti garderobu, sopstvenu kancelariju za rad od kuće ili radionicu za kreativne aktivnosti. Ova opcija je takođe pogodna za velike porodice. Deca mogu lako da borave u potkrovlju, a ceo prvi sprat prepuštaju roditeljima.

U takvoj kući je mnogo toplije. Pre svega, lakše je nositi gas na potkrovlje nego na drugi sprat. Osim toga, toplota ne izlazi kroz krov, posebno ako je dodatno izolovan. Na sreću, sada postoji mnogo načina za izolaciju, tako da možete izabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Ako je potkrovlje završeno odvojeno ili je jednostavno urađeno poslednje, onda se radovi mogu izvoditi bez iseljenja stanara sa prvog sprata.

I konačno, potkrovlje izgleda prilično neobično. To znači da tamo možete opremiti neke originalne prostorije, primenjujući svu svoju maštu.

Međutim, pored ogromnog broja prednosti, takve zgrade imaju i svoje nedostatke. Većina njih je zbog činjenice da su tokom izgradnje napravljene neke greške. Na primer, materijal je pogrešno izabran, neke tehnologije su prekršene i tako dalje. Ovo može učiniti da bude hladno na spratu.

Nedostaci uključuju previsoku cenu prozora. Krovni prozori, po pravilu, koštaju jedan i po do dva puta više od običnih. Stoga, odlučivši da opremite kuću ovog tipa, morate biti spremni za dodatne troškove.

Takođe morate biti pažljivi sa postavljanjem nameštaja. Ne stavljajte previše teške predmete u ovaj deo kuće, bolje je pokupiti lagane materijale.

Ovo se odnosi na sve, uključujući krovove, nameštaj i nameštaj. Ako preopterećujete temelj, na zidovima se mogu pojaviti pukotine.

Грађевински материјал

Potkrovlje, kao i svaka druga soba, može se graditi od različitih materijala. To uključuje drvo, cigle i blokove od pene. Svaki od materijala ima i prednosti i nedostatke.

Drvo je u poslednje vreme najpopularniji izbor. Činjenica je da je visoka ekološka prihvatljivost zgrada sada veoma cenjena. Po ovom parametru, drvo se savršeno uklapa. Pored toga, kuća sa potkrovljem od drveta ili trupaca izgleda atraktivno i služi kao pravi ukras lokacije.

Još jedan popularan materijal koji letnji stanovnici koriste su blokovi od pepe ili pene. Nisu tako kvalitetni, ali od njih možete sagraditi kuću što je brže moguće.Takođe se razlikuju u takvim prednostima kao što su relativno mala težina i niska cena.

Ne može se zanemariti bezvremenska klasika - zgrade od cigle. Ovaj materijal je povezan sa čvrstoćom i pouzdanošću. Kuće od cigle dugo se smatraju najluksuznijim i najtrajnijim. Sada takođe ne gube popularnost.

Iako će izgradnja kuće sa potkrovljem od cigle koštati više od izgradnje lagane okvirne zgrade od blokova pene, mnogi će i dalje preferirati prvu opciju.

Na kraju, vredi pomenuti kamen. Među ostalim materijalima, ističe se svojom izdržljivošću i povećanom toplotnom provodljivošću. Ako svoju zgradu završite sa školjkom, možete dobiti toplu i udobnu sobu koja se neće plašiti mraza.

Opcije kao što je kombinacija nekoliko materijala su takođe prihvatljive. Na primer, kuća se može u potpunosti izgraditi od brvnare, a zatim dodatno izolovati. U nekim slučajevima se dodeljuje potkrovlje.

Projekti

Ima mnogo zanimljivih projekata. Konačni raspored se uvek bira uzimajući u obzir karakteristike određene porodice i odobravaju ga vlasnici.

Kuća 8x10 za malu porodicu

Tradicionalna opcija je kuća sa potkrovljem u kojoj se nalazi životni prostor. Ovo može biti spavaća soba za roditelje ili decu koja već žive sa svojom porodicom. U nekim slučajevima, potkrovlje je izvedeno napolje, tako da stanari sa gornjeg sprata ne ometaju druge.

10x8 soba za kreativne ljude

Ako neko iz porodice ima kreativne hobije, potkrovlje se može opremiti baš za mesto za takve aktivnosti. U ovoj prostoriji možete opremiti, na primer, radionicu. Dakle, svako može biti kreativan, a da ga ne ometa vanjska buka i da ne uznemirava svoje voljene.

Takođe na drugom spratu možete opremiti radionicu za šivenje sa susednom garderobom. Ima dovoljno mesta za sve što je za ovo potrebno. Takođe možete dodatno ukrasiti sobu dekorativnim elementima.

Prelepi primeri

Kada planirate sopstvenu kuću sa potkrovljem, možete videti fotografije prelepih gotovih zgrada. Oni će vam pomoći da se krećete u kom pravcu treba da se krećete, koja opcija vam može odgovarati. Možete ponoviti predstavljeni projekat ili se inspirisati gotovim idejama i kreirati nešto svoje.

  • Svetla kuća od cigle. Prvi primer je čvrsta struktura od svetlih cigli, dopunjena svetlim smaragdnim krovom. Ova kombinacija boja se može nazvati klasičnom. Kuća izgleda elegantno i uredno. U potkrovlju je malo prostora jer je krov nizak. Ali raspoloživi prostor je dovoljan da porodica od nekoliko ljudi udobno sedi u prizemlju i na spratu.
  • Laka zgrada. Ako je prva opcija pravi klasik, onda druga izgleda modernije. Svetli zidovi su upotpunjeni cevima i prozorskim okvirima u boji kafe. Deo krova štiti balkon i mini terasu pričvršćenu za prostoriju od lošeg vremena. Dakle, ima dovoljno prostora ne samo unutar zgrade, već i spolja. Ovo omogućava uživanje u lepoti okolne prirode i svežeg vazduha dugih večeri.
  • Kuća sa parkingom. Pod krovom ove kuće ima mesta ne samo za sve članove porodice, već i za dobar automobil. Mali parking je zaštićen od vrućine i kiše, pa može lako da zameni garažu bar na kratko.

Sama kuća je slična prethodnoj - svetlija osnova, tamni dekor i puno zelenila koje krasi zgradu i čini je slikovitijom. Potkrovlje nema manje slobodnog prostora od donjeg sprata. Tamo je sasvim moguće opremiti sobu za goste, rasadnik ili radionicu, tako da ima dovoljno prostora za sve. Takva kuća sa potkrovljem pogodna je i za mladi par i za veliku porodicu.

Za pregled kuće 8k10 sa potkrovljem pogledajte sledeći video.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj