Projekti blok kuće od pene sa potkrovljem: suptilnosti planiranja prostora

Sadržaj
 1. Posebnosti
 2. Пројекат
 3. Spoljna završna obrada
 4. Enterijer
 5. савети и Трикови
 6. Prelepi primeri

Mnogi ljudi sanjaju o sopstvenom domu, zamišljajući malo porodično gnezdo u svojoj mašti. Prostrana kuhinja, svetla dnevna soba, ugledna radna soba, praktična radionica, svetla igraonica, udobne spavaće sobe - i kuća o kojoj sanjate sastavljena je u čvrstu zgradu od blokova pene. Ovaj materijal se odlikuje pozitivnom cenom i praktičnim karakteristikama, pa vam omogućava da izgradite prostranu toplu kuću sa potkrovljem po niskoj ceni.

Posebnosti

Među prigradskim zgradama sve više se mogu videti kuće od penastih blokova sa potkrovljem. Lako je objasniti rastuću popularnost ovakvih kuća. Materijal koji se koristi za izgradnju ima izuzetna svojstva, a potkrovlje vam omogućava da izrezujete dodatne kvadratne metre za aktivnu stambenu upotrebu. Ogroman izbor standardnih projekata omogućava vam da izaberete opciju za najudobnije stanovanje, a ako takva opcija još uvek nije pronađena, uvek možete napraviti individualnu narudžbu za izradu projektne dokumentacije i izgradnju.

Građevinski materijal je izrađen od ćelijskog pjenastog betona.

U stvari, blokovi se sastoje od cementa, vode, peska i sredstva za penjenje, zbog čega se formira veoma zatvorena porozna struktura. Kao što vidite iz sastava, ovde nema ničega što bi moglo da ispusti toksična isparenja.

Zbog porozne strukture, kao i impresivnih dimenzija građevinskih elemenata (sa minimumom šavova), u kućama od blokova pene održava se najudobnija mikroklima. Zimi - nije hladno, leti - hladno! Ovakvi objekti ne zahtevaju posebna ulaganja u toplotnu izolaciju zidova.

U svom radu, kuće od pene blokova su veoma nepretenciozne. Ne plaše se truleži i požara, jer su otporni na takve negativne uticaje. Jednostavna neupadljiva siva zgrada od blokova pene uvek se može maskirati završnom obradom - farbanjem ili dekorativnim završnim materijalima, tako da je i estetsko pitanje rešeno.

Raspored kuća sa potkrovljem podrazumeva korišćenje dodatnog tavanskog prostora - glavna stvar je da su podovi gornjeg stambenog sprata pouzdani i izdržljivi. Posebnu pažnju treba posvetiti krovnom okviru, njegovoj toplotnoj i hidroizolaciji. Dobro napravljen krov će trajati više od jedne decenije, a loš će prikupiti mnogo novca da otkloni svoje nedostatke.

Potkrovlje je mezanin, potkrovlje pogodno za stanovanje.

Odluka o opremanju potkrovlja često je diktirana činjenicom da ne postoji način da se napravi dodatni sprat, a prostor za život je jednostavno neophodan. Gornje prostorije su vrlo specifične, sa ukošenim zidovima. Za neke ljude, posebno decu, takvi zidovi ostavljaju psihički opresivan utisak. Problem ograničenog prostora može se delimično rešiti ugradnjom dodatnih specijalnih prozora. Nisu jeftine, ali se isplati panoramski pogled na zvezde koji se otvara nakon njihovog postavljanja.

Пројекат

Tipični projekti potkrovnih kuća od pene obično dolaze u sledećim veličinama: 6k6, 8k8, 8k10, 10k10 metara. Postoje i druge varijacije - 7 sa 8, 6 sa 10, 9 sa 12 metara i druge. Po obliku kuće od pjenastog betona razlikuju se kvadratne i pravougaone. Drugi oblici, po pravilu, podrazumevaju individualni projekat sa nestandardnim rasporedom.

Za izgradnju male letnje vikendice, logično je koristiti projekat 6k6, a za veliku porodičnu kuću, najbolje opcije za kuće su 10k10 metara, ali generalno, za "prosečnu" ćeliju društva biće dovoljno 8k8 metara. "Nadev" svakog projekta je lokacija i broj prostorija, jer je raspored taj koji igra odlučujuću ulogu u izboru projekta.

U projektima malih kuća 6 na 6 metara, po pravilu, postoji sledeći skup prostorija: u prizemlju - kuhinja sa kombinovanim dnevnim boravkom (potonji se može odvojiti, ali će tada sobe biti male), možda i predvorje i kotlarnica; na drugom (potkrovlju) spratu su spavaće sobe (jedna, dve ili tri; što je više soba, to je njihova površina manja).

Merdevine, kako ne bi pojele ionako mali prostor, mogu se izneti.

U kućama sa površinom od više od 50 kvadrata, broj soba se povećava - posebno ako projekat uključuje podrumski pod. Zatim se sve "kancelarijske" prostorije kao što su kotlarnica i kupatilo pomeraju dole, čime se oslobađa prostor za dnevne sobe: kuhinja, dnevni boravak, kancelarija ili spavaća soba na prvom spratu i nekoliko soba na drugom.

Tipični projekti 8 do 8, manje često 7k8, 8k9, 9k9 metara smatraju se najboljim opcijama za porodicu od 3-4 osobe. Tako, na primer, u kući od 8 do 8 u prizemlju, ista kuhinja i dnevni boravak (punopravni, odvojeni jedan od drugog), kancelarija ili spavaća soba, predsoblje, kao i prostrani hodnik sa garderobom. soba se može locirati. U potkrovlju se može postaviti dodatno kupatilo i dve ili tri sobe. Površina ovakvih kuća može biti oko 120 kvadratnih metara. m.

Projekti velikih kuća izgledaju ogromni samo na papiru, dok gotove zgrade izgledaju veoma kompaktno. 100 kvadrata prvog sprata može da sadrži, pored kuhinje sa dnevnim boravkom, potpuno kupatilo i toalet, kao i dodatnu prostoriju. Stepenište na sprat vodi do nekoliko spavaćih soba, koje su takođe opremljene sa kompletnim kupatilima.

A postoje i projekti tipičnih kuća koji podrazumevaju prisustvo ugrađene garaže ili kupatila.

Njihova dimenzija može biti različita, na primer, 5,6k9,4, 6 k 8, 7k9, 8 k 10 metara. Uprkos činjenici da su ove prostorije nestambene, one su veoma funkcionalne i praktične. Zahvaljujući potkrovlju pojavljuju se dodatna brojila, pa se "skriveni" prostor ovih prostorija u potpunosti otplaćuje gornjim spratovima.

Spoljna završna obrada

Prilikom projektovanja tipičnih potkrovnih kuća, spoljašnja završna obrada je obično već uključena u paket usluga izgradnje po sistemu ključ u ruke. Međutim, često uključuje samo farbanje ili malterisanje. Ova opcija završne obrade ima pravo na postojanje, posebno ako je kuća seoska kuća, ali sve više zgrada se suočava sa različitim materijalima.

Kuće ovog tipa izgledaju mnogo povoljnije od samo ofarbanih., pored toga, većina zgrada u Rusiji se nalazi u područjima sa oštrim klimatskim uslovima, tako da spoljna dekoracija ne samo da će estetski ukrasiti kuću, već je i zaštititi od viška kondenzacije, vlage i temperaturnih promena.

Ako ne planirate dalje proširiti prostor podizanjem dodatnih pomoćnih zgrada, na primer, verande ili kupatila, možete dati konačni izgled kućama od pjenastih blokova koristeći:

 • ventilisani fasadni sistemi (od sporedni kolosijek, cigla, blok, valovita ploča, porcelanski kamen);

 • kamen za oblaganje, ukrasne cigle, pločice;

 • pena ili polistiren debljine 150 mm, prekriven gipsom na vrhu;

 • gips;

 • slikarstvo;

 • kao i kombinovane završne obrade, na primer, glavna površina će biti malterisana, a dno će biti obloženo kamenom.

Enterijer

Moderan dizajn prostorija može se izvesti u strogim kanonskim okvirima stila, ili može igrati suprotno, kršeći sva moguća pravila. Potkrovlje od pene blokova je poseban slučaj, jer imaju svoje specifičnosti koje samo treba uzeti u obzir.

 • Prvo, jeste vrste samih kuća... Veoma je retko videti kuću u potkrovlju u gradu - osim u predgrađu. Takve kuće pripadaju zgradama koje čoveka približavaju prirodi, pa se u gotovim enterijerima ovde sve više mogu videti stilovi kao što su rustikalni, seoski, provansni, eklekticizam, brvnare. Unutrašnja postavka svim svojim izgledom naglašava: ovo nije grad, već miran, miran kutak u tišini sela.
 • Drugo, jeste dizajnerske karakteristike gornjeg sprata... Glavno pitanje se tiče prodiranja dnevne svetlosti - ako to nije dovoljno, nagnuti zidovi, zajedno sa nedovoljnim osvetljenjem, stvoriće osećaj neke vrste tamnog ormana umesto udobnog ugla. Ako je problem sa dnevnim osvetljenjem uspešno rešen zahvaljujući specijalnim kovrčavim prozorima, logično je razmišljati o uokvirivanju ovog elementa dizajna.

Postavljanje glomaznih i visokih predmeta, posebno ormara, duž zidova može biti problematično, jer zakošeni zidovi ne pružaju ovu mogućnost.

Međutim, uvek postoji izlaz, a ako je prostor za skladištenje jednostavno neophodan, onda u pomoć može doći modularni ili ugrađeni nameštaj za pojedinačne veličine po narudžbi, otvorene police i police na kojima se mogu nalaziti korpe i svetle kutije.

Odlukom da se ormari koriste kao pregrade između prostorija pomoći će da se smanji stres na podu. Zbog tehničkih karakteristika na podovima potkrovlja, ne preporučuje se podizanje teških i debelih zidova - samo pregrade od gipsanih ploča ili sličnih laganih konstrukcija.

U potkrovnim kućama često se mogu videti lagani, prozračni, romantični i svetli enterijeri. U dekoraciji zidova mogu se videti prirodni materijali (drvo, kamen), na krevetima, sofama, foteljama je velika količina tekstila, dok prozori nisu njima ukrašeni. Konstruktivni elementi (drvene grede) možda neće biti zatvoreni, već služe kao dekorativni ukras, koji, štaviše, deli prostoriju na zone.

савети и Трикови

Odluka da napravite punopravni životni prostor iz potkrovlja omogućava vam da pronađete odgovore na mnoga pitanja, ali takođe zahteva pažljiviji odabir svih komponenti. Prednost treba dati laganim materijalima i nameštaju koji dalje ne izazivaju pojavu pukotina u zidovima i temeljima.

Površina zgrade, odnosno broj prostorija u njoj, veoma je važno pitanje o kojem se odlučuje u fazi odabira ili razvoja projekta.

Obično ima tačno onoliko soba koliko ima članova u porodici.

Stepenište će postati obavezan element u kući. Ako u kući nema toliko kvadrata, može se izneti na ulicu, ali kada površina dozvoljava da se ugradi u kuću, onda je potrebno razmisliti o njegovoj lokaciji što je više moguće - ne bi trebalo sakriti prostor. Takođe je racionalno koristiti merdevine kao dodatni prostor za skladištenje - ispod nje se može prilično kompaktno uklopiti mnogo raznih ormarića i sistema za izvlačenje.

Ako projekat kuće predviđa podrum, onda se tu mogu postaviti sve tehničke prostorije, bilo da se radi o kupatilu ili kotlarnici. Ovo će osloboditi prostor na stambenim spratovima.

Ako konstrukcija koja se postavlja ima značajnu površinu (više od 100 kvadrata), neophodno je uzeti u obzir u izgledu kuće prisustvo vodovodnih jedinica u potkrovlju.

U skučenim kućama, zvučna izolacija je važna - njeno prisustvo je jednostavno neophodno za organizovanje mira svih članova porodice.

Sistem grejanja je veoma važan u kućama sa stalnim prebivalištem., stoga je prisustvo kotlarnice (obično se nalazi pored kuhinje) veoma poželjno.

Veoma važna tačka u dizajnu je onaj deo potkrovlja koji ima najveću visinu. Njegova visina treba da bude najmanje polovina dužine sobe, inače se ne može izbeći osećaj skučenog ormara.

Prozori u potkrovlju su skupa, ali veoma opravdana kupovina.Njihova cena je zbog posebnog mehanizma za pričvršćivanje, ali je ugradnja takvih prozora neophodna, jer dodatno dnevno svetlo nikada nije suvišno.

Prelepi primeri

Fotografije pravih kuća u potkrovlju, napravljene prema standardnim projektima, razlikuju se u različitim stilovima i nisu lišene nekog poleta. Dizajneri veoma vole ovu vrstu kuće zbog krovova složenih oblika i prozora koji gledaju odozgo. Oni koji žele da se izraze kroz svoj dom uvek mogu da iskoriste uslugu prilagođenog naručivanja, koja će oličiti kompleksnu arhitekturu zgrade.

Više o izgradnji kuće od blokova pene, kao io njenim prednostima i nedostacima, saznaćete u sledećem videu.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj