Raspored kuće dimenzija 6 do 8 m sa potkrovljem: korisno smo pobedili svaki metar

Sadržaj
  1. Karakteristike sobe
  2. Предности и мане
  3. Izbor materijala za izgradnju
  4. Kakvo bi to okruženje moglo biti?
  5. Prelepi primeri za inspiraciju

Nedavno, mnogi građani planiraju da kupe kuću ili da izgrade dachu van grada. Na kraju krajeva, ovo je i svež vazduh, i komunikacija sa prirodom, i sveže, organsko povrće i voće koje uzgajamo sopstvenim rukama. Stoga, nakon što ste kupili malu parcelu, morate je racionalno koristiti. Na primer, da se izgradi mala kuća, veličine 6 sa 8 metara, sa prelepim potkrovljem.

Karakteristike sobe

Raspored takve kuće će potrajati malo vremena i oduševit će vlasnike koji svojim rukama stvaraju porodično gnezdo. Kuća 6 sa 8 je lako postaviti na malu parcelu.

Kompaktan je, ne zauzima puno prostora, ali u isto vreme može da primi sve što je potrebno za udoban život svake porodice.

Po veličini, takva kuća se može uporediti sa malim gradskim stanom. Unutra, i stambeni prostori, koji se mogu postaviti u potkrovlje, i pomoćne prostorije, smeštene u podrumu, savršeno će se uklopiti. Spolja mali, uklopiće sve tako da svaki član porodice bude zadovoljan.

Предности и мане

Prilikom planiranja kuće sa potkrovljem, potrebno je uzeti u obzir sve prednosti i nedostatke strukture. Ovo će pomoći da se jasnije definiše funkcionalnost i namena svake sobe.

Izgradnja takve kuće ima više prednosti nego nedostataka. Prvo, kuća 6 sa 8 zauzima malu površinu, koja je uvećana potkrovljem. Prilikom plaćanja poreza na nepokretnosti uzimaće se u obzir samo jedan sprat: potkrovlje je obično potkrovlje i ne smatra se stambenim prostorom. Drugo, zbog svoje male veličine, takva zgrada omogućava uštedu na postavljanju temelja i podizanju zidova, a upotreba savremenih materijala omogućava vam da izgradite kuću sa potkrovljem u najkraćem mogućem roku.

Bez obzira koliko želite da izgradite savršenu kuću, ona će i dalje imati nedostatke. Zgrada sa potkrovljem nije izuzetak od ovog pravila. Prilikom planiranja izgradnje takve kuće, potrebno je uzeti u obzir nagib zidova i plafona potkrovlja. Kada kupujete nameštaj, morate kupiti niske modele koji će odgovarati veličini sobe. Nivo prenosa toplote u takvim kućama je previsok, stoga postoji potreba za toplotnom izolacijom potkrovlja i ugradnjom sistema grejanja.

Izbor materijala za izgradnju

Asortiman građevinskih materijala je veoma širok. Za zidove, to su cigle, blokovi od pene, okvirne ploče. Za podove - drvene grede. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane kojih treba da budete svesni pre donošenja konačne odluke o izboru.

Цигла

Pojavio se na građevinskom tržištu dugo vremena i nije inferioran u odnosu na druge materijale u kvalitetu. Dovoljno je izdržljiv, ne plaši se loših vremenskih uslova, vatre i ima dobru zvučnu izolaciju. Povrh toga, okrenuta cigla izgleda lepo u unutrašnjosti lokacije.

Blokovi od pene

Takav materijal kao što su blokovi od pene je praktičniji i jeftiniji od cigle. Zidovi rastu veoma brzo sa njim. Kuća od blokova pene ima visoku toplotnu izolaciju, što je važno.

Takvi zidovi nikada neće postati plesni.

Рам

Podizanje zidova od okvirnih panela privuklo je mnoge obožavatelje. Popularnost materijala je zbog činjenice da njihova montaža traje malo vremena. Fabrike proizvode gotove delove, uz pomoć kojih se, po principu konstruktora, kuća gradi za nedelju dana.Zidovi okvira će imati dobru toplotnu izolaciju. Bilo koji materijali su pogodni za uređenje doma.

Grede

Još jedan ekološki prihvatljiv materijal su drvene grede. Velika je potražnja u izgradnji kuća od 6 do 8. Takva kuća ne zahteva dodatne materijale za grejanje. Izgleda sjajno bilo gde. Njena izgradnja će trajati malo vremena, otprilike dve do tri nedelje.

Kakvo bi to okruženje moglo biti?

Odlukom da izgradite jednokatnu kuću sa potkrovljem, ne samo da možete uštedeti novac, već i stvoriti lepotu i udobnost. Takva kuća se ne može nazvati velikom, ali u njoj se može smjestiti punopravna porodica. Da bi svima bilo udobno, potrebno je napraviti plan, uzimajući u obzir budžet i zahteve vlasnika.

Ako kuća ima jedan sprat, a porodica se sastoji od tri osobe, onda se potkrovlje može koristiti za opremanje mesta za spavanje. Na prvom spratu treba opremiti kuhinju kroz koju se može doći do kupatila, drugu spavaću sobu i dnevni boravak, koji će zahvaljujući brojnim prozorima imati puno svetla.

Sledeća opcija je terasa, izlaskom na koju se oseća jedinstvo sa prirodom. Ulazeći u takvu kuću, odmah se nađete u malom hodniku, gde možete staviti garderobu sa dvoja vrata za vanjsku odjeću i mali ormarić za cipele. Dalje postoji velika i veoma svetla soba u kojoj možete staviti kauč i mali sto. Direktno iza njega je kuhinja, u kombinaciji sa trpezarijom i sa velikim stolom u sredini sobe, zatim kupatilom. Spavaće sobe se mogu postaviti desno od hodnika. A na spratu - gostinska soba za posete prijateljima.

Za porodicu sa decom, baštenska kuća od 6 do 8 sa potkrovljem najbolje odgovara. U prizemlju možete postaviti spavaću sobu za roditelje. A u potkrovlju - za decu, gde mogu ne samo da spavaju, već i da se igraju, a da nikoga ne ometaju.

Dole, u blizini spavaće sobe, preporučuje se postavljanje dnevne sobe i kuhinje sa trpezarijom, gde će se cela porodica okupiti za velikim stolom. Da biste proširili prostor, možete napraviti verandu.

Ako je zatvoren, onda je vredno napraviti dnevni boravak iz njega, a umesto toga opremiti dodatnu spavaću sobu.

Ako je potkrovlje punopravni drugi sprat, onda na prvom možete opremiti dnevni boravak, kupatilo i kuhinju, a na spratu su dve ili tri spavaće sobe. Jedna velika je za roditelje, a dva manja za decu.

Prelepi primeri za inspiraciju

Danas je kuća 6 sa 8 sa potkrovljem jedna od najpopularnijih među stanovništvom. Na kraju krajeva, ako pravilno organizujete sve zone, možete dobiti dom iz snova. Evo nekoliko lepih primera.

Prva opcija je struktura svetle boje sa tamnim drvenim gredama. Kuća sa potkrovljem savršeno se uklapa u pejzažni dizajn lokacije. U ovoj kući mogla bi da živi porodica sa decom. Prisustvo prostrane terase ispred ulaza u kuću omogućiće deci da se igraju na njoj u bilo koje doba godine.

Prvi sprat i potkrovlje su urađeni u istom stilu. Cela kuća je izgrađena u stilu Art Nouveau - beli zidovi su organski kombinovani sa tamnim završnim obradama. Sredina kuće je završena braon panelima koji imitiraju prirodno drvo. Mali beli balkon je pričvršćen za potkrovlje. Tamo možete popiti čaj i diviti se okolini.

Drugi primer je predstavljen u svetlijim bojama. Prelepi stubovi podržavaju veliki balkon od istog materijala. Krov je više nagnut. Zbog toga se u potkrovlju može smjestiti samo jedna soba, na primjer, soba za goste. Cela parcela je popločana pločom za popločavanje. Na njemu se nalazi parking mesto.

Sumirajući, možemo reći da ako dobro planirate kuću 6k8 m sa potkrovljem, možete dobiti potpuno ergonomski prostor, a sobu učiniti toplom i udobnom.

Pogledajte ispod za više detalja.

нема коментара

Komentar je uspešno poslat.

Кухиња

Спаваћа соба

Nameštaj